Meclis Üyesi Ali Gönen”Ak Parti Olmadan Siz Burayı Yönetemezsiniz”

Gaziemir
Gaziemir

İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Temmuz ayında yapılan 3. birleşen meclis toplantısında Ak Parti meclis üyelerine söz hakkı vermemesi üzerine, Ağustos ayı meclis toplantısına Ak Partili meclis üyeleri, meclise katılım sağlamamıştı. Dün Yapılan meclis toplantısında Ak Partili meclis üyeleri toplantıya katılmamalarından dolayı açıklamalarda bulundular.

Toplantıda söz alan Ak Parti meclis üyesi Ali Gönen şu ifadelerde bulundu;

”Yoklama ile ilgili bir kaç ifade de bulunmak istiyorum, geçen yoklamaya neden gelmediğimizi arkadaşlarımız çok iyi biliyor, özellikle ben Ünal Beye ve Murat Beye çok teşekkür ediyorum, burada kullandıkları oydan dolayı, bunun için mazeret bildirmek gerek varmıydı bilmiyorum. Bir önceki oturumun nasıl bittiğini arkadaşlarım hafızalarında canlandırabilirler. Bütün söz alma isteklerimize rağmen sizin otoriter davranışınızın neticesi olan, malesef söz alamadık ve biz bu otoriter davranışınızı protesto etmek maksadıyla toplantıya katılmadık. Dolayısıyla burada mazeretin yazılı bir dökümanla ifade edilmesinin ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Ve diyer arkadaşların da açıkçası bu anlayışından dolayı, bizim niçin buraya gelmediğimizin tepkimizi anlamadıklarını değil herkezin siyaseten öğle davrandıkları için de üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Siyasi partiden değerli Başkanım Anayasamızın ile ilgili Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Burada Ak Parti gurubu olmadan siz burayı yönetemezsiniz. Ak Parti olmadan eleştirileri duyamazsınız. Yaptığınız yalnışları göremezsiniz ve bir çok yalnışları, ekskleri ve doğru olanları birlikte paylaştık ve Gaziemir halkının refahını arttırma adına olumlu kararlar alınmasına yardımcı olduk ve bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Geçen toplantıya katılmamamız konusunda diyer arkadaşlarım kendi bilecek ama özellikle ben Ünal Beye ve Murat Beye bu konuda gösterdikleri hassasiyet için kendilerine tekrar teşekkür etmek istiyorum.”

”Voltaire’in sözüyle bitirmek istiyorum. Voltaire diyorki ” Sizin düşüncenizi, fikrinizi, kabul etmeye bilirim, karşı çıkabilirim, beğenmeye bilirim, ama sizin fikrinizi düşüncenizi ifade etmek için canımı bile verebilirim. onun için buralar kamu adına düşüncelerin fikirlerin ifade edildiği alanlardır. Lütfen bu alanları daraltmayın genişletin sayın Başkan” açıklamalarında bulundu.

Ardından konuşan Başkan Halil Arda;

”Mazeretlerin kabul edilmemesi meclisimizin uhtesinde olan birşey, meclis çalışma yönetmeliğinin 9A Maddesinde mazeretsiz olarak 3 defa üst üste gelmeyenlerin meclis üyeliği düşeceği söyleniyor. Meclis bunu kabul eder ertmez o Meclisin bileceği birşey. Az önce söyledğim gibi mazereti olanlar mazeretınin bildirir, burda bu mazeretini okurum ve mecliste ona göre karar verir” açıklamasında bulundu.

Ak Partili Meclis üyesi Uğur atmaca; ”Evet meclisin iradesinde ama, söz verip vermemek sizin iradenizde sayın başkanım. Dolayısıyla sizin o tavrınızdan dolayı böyle bir karşı eylem gelişti. Bunun karşılığında da meclisin sorunu değip kendinizi sıyıramazsınız” dedi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*