TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Demir ve Çimentoya Yapılan Zamları Eleştirdi

TOKI Baskani Bulut
TOKI Baskani Bulut

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İnşaat sektörünün en temel malzemeleri arasında yer alan çimento ve demir fiyatlarına peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe tartışmalara neden oldu. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, demir ve çimento sektörünün temsilcileri maliyetlerde yaşanan artış nedeni ile zamların kaçınılmaz olduğunu belirtirken inşaat sektörü temsilcileri ise yapılan zamları binilen dalın kesilmesine benzediğini söyledi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ”Bindiğimiz Dalı Kesmeyelim”

Yaklaşık 3 aydır sürekli olarak çimento ve demir fiyatlarına zam yapıldığını belirten Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut inşaat sektörünü kendilerinin bir ağacın ana gövdesi olarak gördüklerini , alt sektörlerin de bu ağacın dalları olduğunu belirterek “Her alt sektör çok kar edeceğim derse gövde kurur. Bu zihniyeti yanlış buluyorum. İdaremiz, tüm demir, çimento üreticilerimiz ve 250 alt sektörümüzle her birimiz, memleketimizin geleceğini düşünerek, memleketimizin kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla özveriyle çalışmalıyız.

Konut kredilerinin düşmesiyle inşaat sektörümüz canlanmaya başladı. Fakat inşaatın ana maddesi olan demir ve çimentoya yapılan zamlar hem sektörü hem de idaremizi olumsuz etkiler. İdaremizden iş alan yüklenicileri de zor durumda bırakabilir” diyerek kritik uyarıda bulundu. Zamlar nedeni ile çalışmalarına ara vermelerinin söz konusu olmadığını belirten Bulut çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek ancak zamların devam etmesi halinde yüklenicilerin zor duruma düşeceğini belirtti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*