Ücretsiz Ulaşım Hakkından Kimler Yararlanabilir

UCRETSIZ ULASIM HAKKI
UCRETSIZ ULASIM HAKKI

1-Engelli Vatandaşlarımız

% 40 ve üzeri bir oranda engeli bulunan vatandaşlarımız; Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından verilen kimlik kartı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanlarında özür oranı belirtilmiş nüfus cüzdanlarını görevli personele ibraz etmek suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Engelliler için Kimlik Kartında “Ağır Engelli” olarak belirtilen ya da “Ulaşımda Refakatçi Hakkı Vardır” ibaresi bulunan engelli vatandaşlarımız ise kendileriyle birlikte birden fazla olmamak üzere beraber seyahat ettikleri refakatçileri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanır.

2-Şehit Ailesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Şehit Ailesi Kartlarını validatöre tutmak suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanılır.

3-Gazi ve Gazi Yakını

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Gazi ve Gazi Yakını Kartlarını validatöre tutmak suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanılır.

4-Devlet Sporcusu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Devlet Sporcusu Kartlarını görevli personele ibraz etmek suretiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanılır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*