Gümrük Kapilarinin Açılmasıyla Türk Kuyumcular Dünyanın Dört Bir Yanina İhracata Başladı

LOOMIS
LOOMIS

Mücevher ihracatı rakamları geçtiğimiz günlerde İMMİB tarafından açıkladı. Buna göre, 1 – 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleşen mücevher ihracatı, küresel Koronavirüs salgınının etkisiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 azalarak 517 milyon dolar oldu. Özellikle son aylarda Birleşik Arap Emirliklerine yapılan ihracatın durma noktasına gelmesi, ihracat rakamlarının düşüşünde büyük etken oldu.

Loomis Uluslararası Hizmetler Müdürü Selçuk Çolak; son günlerde Newyork ve Dubai gümrük kapılarının açılmasıyla birlikte, şu an itibariyle teknik olarak Koronavirüs etkisiyle kapanan tüm ihracat kapılarının tekrar açıldığını söyledi.

Loomis’in dünyanın her noktasına gönderi yapabildiğinin altını çizen Selçuk Çolak; “Firmamız ilk kez ihracat yapacak firmalarımıza da tüm bilgi ve birikimini ücretsiz sunmaktadır. Şu an itibariyle tüm ülkelerin ticaret kapıları açıldı ama tabi ki kargo sefer sayıları geçmişe göre çok daha az ve ne yazık ki bu durum ihracat lojistik maliyetlerini yukarı çekiyor. Yakın zaman içinde farklı firmaların da uçuşlara başlamasıyla, hava kargo ücretlerinde tekrar eskiye dönüş olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Zorlu pandemi sürecinde THY Kargo’nun hiç ara vermeden hizmet verdiğinin altını çizen Selçuk Çolak; “Yurtdışı küçük paket transferinde iş birliği yaptığımız dünyanın önde gelen kargo firması, dünya coğrafyasında birkaç istisna nokta hariç her yere gönderi yapmamıza olanak tanıyor. Üreticilerimiz ihracat yapacak iletişimi ve ticari ilişkiyi sağlasınlar, biz gönderilerini yine yüzde yüz garantili ve sigortalı bir şekilde titizlikle yapacağız” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*