Hobi Bahçeleri İçin Tarım Alanlarını Bölenlere Hapis Cezası Yolda

Hobi Bahcesi
Hobi Bahcesi

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesini de içeren gıda, tarım ve orman alanında düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifi, Meclis’te kabul edildi. Buna göre, verimli arazileri satanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. İzinsiz ve ruhsatsız bahçelere metrekare başına ceza kesilecek.

Tarım Arazilerini Amacı Dışında Kullananlara Hapis Cezası Geldi

Tarım arazilerinin arazinin bütünlüğünün bozulmasına ve amaçları dışında kullanılmasına sebebiyet verenlere bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yüz günden bin güne kadar adli para cezası verilecek. Ayrıca bu tüzel kişi hakkında elli bin Türk Lirasından iki yüz elli bin Türk Lirası’na kadar idari para cezası verilecek. Ayrıca, izinsiz ve ruhsatsız bahçelere de metrekare başına ceza kesilecek.

Orman Arazisini İzinsiz Kullananlara 2 Yıla Kadar Hapis

Özel orman sayılan sahipli arazilerde, ekim ve dikim yoluyla ağaçlandırmanın teşvik edilmesi hedefleniyor. Orman sınırları içerisinde söz konusu faaliyetleri izinsiz yapanlar veya tesis kuranlar, 6 aydan 2 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*