Kocaeli Ford Otosan ve Volksvagen Fabrika Projesi Nedeniyle Arsa Fiyatları Uçtu

Kocaeli Ford Otosan ve Volksvagen fabrika projesi nedeniyle arsa fiyatlari uctu
Kocaeli Ford Otosan ve Volksvagen fabrika projesi nedeniyle arsa fiyatlari uctu

Kocaeli’nin Başiskele ilçesine bağlı olan Sepetlipınar Mahallesi için dünya çapında önemli iki marka olan Ford Otosan ve Volkswagen’in fabrika kuracağını açıklanmasının ardından arsa fiyatlarında büyük artışlar gözlemlendi %50 oranında bir atış gösteren arsalar oldukça değer kazandı.

Yeni Fabrika 2 bin kişinin umut kapısı oldu

Otomotiv firmalarının yeni kurulacak oldukları fabrikada yük minibüsü modellerini üreterek dünyaya bu minibüsleri pazarlayacak. Fabrikanın kurulacağı açıklamasından sonra bölgede bulunan arsa fiyatları çok hızlı bir artış ile değer kazandı. Yatırım yapmak isteyen kişiler ise bölgedeki arsalara yoğun ilgi gösteriyor. Bu talepler hız kesmeden devam ederken fiyat artışı da aynı zamanda devam ediyor.

Bölgede fabrika kurulacağı duyulunca arsalar değer kazandı

Kocaeli’nin Gölcük ve Başiskele bölgelerinde özellikle otomotiv sektöründe belirli fabrikaların ve onların yan kuruluşlarının tesisleri ile çevrelendiğini, bölge için ve ülkemiz için önemli bir istihdam kaynağı olduğunu dile getirdi.

İki büyük dünya markası olan otomotiv firmalarının, kendi aralarında yapmış oldukları anlaşma ile 2023 yılında çıkarmayı hedefledikleri ticari van araçlarını satışa sunmayı amaçladılar şeklinde konuşurken yanı sıra bu durumdan ötürü bölgedeki arsaların değer kazanması ile birlikte yoğun bir talep olduğunu iletti.

Arsa fiyatlarının son yıllarda % 50 oranını aşarak değer kazandığını dile getiren gayrimenkul danışmanı. Son 2-3 yıl içerisinde, yüzde 50’yi aşan oranlarda değer kazandığını söyleyerek, Bu ülkemiz ve şehrimiz için önemli bir istihdam kaynağı olduğunu aynı zamanda önemli bir kazanç olduğunu iletti Buna bağlı olarak tabii ki konut alanları içinde da ticari alanlar içinde ve daha da önemlisi sanayi alanları için önemli bir artış gözlemlendiğini iletti. Kurulacak olan tesisler zaten sanayi imarlı veya bacasız sanayi imarlı alanlarda kurulabildiğini iletirken bu etki bölgede boş olan bütün arsalarda fiyat artışı kendisini hissettirdiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*