Başkan Rıdvan Karakayalı ile Kemalpaşa’da Merak Edilenleri ve Yeni Yapılacak Projeleri Konuştuk (Özel Haber)

Kemalpasa
Kemalpasa

İzmir’in yeni gözdesi, kirazın başkenti Kemalpaşa’da yapılacak yeni projeler ve çalışmalarla ilgili Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Karakayalı ile Emlakhabercin.com sitesi olarak, Kemalpaşa üzerine özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Başkan Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa ile ilgili sorularımızı yanıtladı. İşte Kemalpaşa’da merak edilenler;

Kemalpaşa’ya yapılması planlanan Metro hattı ile ilgili son durum nedir? Metro hattı hangi güzergahlardan geçecek? Başlangıç ve Bitiş tarihi nedir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapabileceğimiz en büyük projemiz Kemalpaşa’ya metronun gelmesi olacak. İzmir’in batısına, kuzeyine, güneyine metro ve raylı sistemle ulaşım var. Ancak doğu yönüne henüz metro, tramvay yada İzban gibi raylı bir toplu ulaşım yatırımı yapılmadı.

Kemalpaşa’da 110 bin nüfus var, 2 tane organize sanayi bölgesi bulunuyor. Bu organize sanayi bölgelerinde çalışan 60 bin kişi var. Dahası Manisa’nın 4 tane ilçesi; Salihli, Turgutlu, Alaşehir ve Ahmetli, direkt İzmir’e bağlı gibi… Tüm ticari ilişkileri İzmir’le… Örneğin Turgutlu’dan her gün İzmir’e; 5 dakikada bir 50 kişilik otobüs kalkarken Manisa’ya 15 kişilik minibüs kalkıyor. Bu insanların İzmir trafiğine verdiği yükü düşünün. Maddi olarak verdiği yükü, binlerce servis aracını, binlerce litre yakıtı, havaya salınan binlerce metreküp karbondioksiti düşünün… Bir de metronun gelip de burada çok güzel bir şekilde toplu taşıma yapıldığını düşünün. Ülke ve İzmir ekonomisine yaptığı katkıyı hesaplayın… Metro ile ulaşım dediğinizde bir kente medeniyet geliyor, güzellik geliyor. O kentin değeri artmaya başlıyor.

İzmir’de 30 ilçenin içinde parlayan yıldızı Kemalpaşa… Ulaşım yönünden çok rahat, İzmir-İstanbul otobanı açıldı, ücretsiz İzmir’e gidiş geliş yapıyorsunuz. İzmir –Ankara otobanı var, ücretsiz gidiş geliş yapabiliyorsun. Doğal güzelliği, sanayisi, meyvesi, dağları, ovalarıyla dünyanın en güzel köşelerinden bir tanesidir. Daha yeni yeni keşfediliyor. 20 yıl kadar önce Kemalpaşa dediğin zaman İzmir’in en geri kalmış ilçesi olarak görülürdü. Ama şuanda farklı bir konuma geldi. Bunların hepsinin de ötesinde artık İzmir ile Kemalpaşa arasında bir boşluk da kalmadı. Kemalpaşa, İzmir’in bir semti gibi kentle birleşmeye başladı. Onun için Kemalpaşa’nın bu anlamdaki en büyük eksiğinin metro olduğunu düşünüyoruz. Onu da tamamladığımızda Kemalpaşa gerçek değerini bulmuş olacaktır.

Bağyurdu’na yapılması düşünülen Zeytinyağı Üretim Tesisi projesine ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? Gelinen son nokta nedir?

Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğüne ÇED RAPORU başvurusu yapıldı. Sonuçlanmak üzere olan rapordan hemen sonra Bağyurdu Mahallemizde bulunan binanın tadilat, bakım ve onarımına geçilecektir. Zeytinyağı üretim tesisimiz son teknoloji cihazlarla gelecek yıl zeytin sezonunda çiftçimizin hizmetine sunulacaktır.

Halilbeyli Entegre Et İşleme Tesisi, yapılması uzun yıllardır planlanan fakat bir türlü yapılmayan bir projedir? Siz bu projeyi hayata geçirecekmisiniz? 

Halilbeyli Mahallesinde Entegre Et Tesisi yapmayı planladığımız 24 dönümlük belediyeye ait arazinin de içinde bulunduğu alanların; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarım ve Hayvancılık İhtisas Alanı imar çalışmaları devam etmektedir. İmar düzenlemeleri bittikten sonra et entegre tesisi için projelendirme ve yapım çalışmalarımız başlayacak.

Deve Güreşi sahası yapımı ile ilgili çalışmalar başladı mı? Ne zaman tamamlanacak?

Deve güreşi sahası Çambel köyüne yapılacak olup çalışmalara başlandı, ulaşım yolu ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Demokrasi Üniversitesi tarafından Kemalpaşa’ya Üniversite yapılması konusundaki düşünceleriniz nelerdir? Üniversite’nin yapılmayı düşünüldüğü yer neresidir?

Demokrasi Üniversitesi’nin gelişi ile Kemalpaşa’ya büyük katkı sağlayacak, ilk etapta Ulucak hizmet binamıza yabancı diller yüksek okulu gelecek. Daha sonrasında ise kültür ve kongre merkezi binasını kampüs alanı olarak düşünmekteyiz.

Meyve Sebze işletme, kurutma, paketleme ve depolama tesisi projesinde gelinen son nokta nedir? Ne zaman faliyete geçirmeyi düşünüyorsunuz?

Meyve – Sebze işleme, kurutma ve paketleme tesisi ile Soğuk Hava Deposu Projesi kapsamında Kurumlar arası gerekli yazışmalar yapılarak izinlerin alınması tamamlanmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Etüd ve Proje Daire Başkanlığı ve Kemalpaşa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü proje üzerinde çalışmaktadır. Yakın zamanda projelendirme aşaması başlayacaktır.

Halkımız bakımsız parklardan ve sokakta başı boş dolaşan köpeklerden şikayetçi. Köpekler için hayvan barınakları yapılmasını istiyorlar. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Parklar ile ilgili herhangi bir şikayet durumunda hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir. Armutlu mahallemizde bulunun hayvan barınağımızda başıboş hayvanlar için 8 personel ile bakım, tedavi, kısırlaştırma ve aşılama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Barınağımızın daha fazla hayvana hizmet verebilmesi için genişletilmesi planlanmış ve kısa sure içerisinde çalışmalar başlatılacaktır.

Kemalpaşanın en büyük sorunlarından birisi de okulların yetersizliği, bir çok köyde okul bulunmamaktadır. (Armutlu, 8 Eyül mah., Ulucak). Okul yapma projeniz varmı? Varsa hangi köylere yapılacak?

Okul yapma projeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Belediye olarak bir hayırsever vatandaşımız ile Kemalpaşa’ya kreş yapımı konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.

2021 yılında hedeflediğiniz ve yapmayı planladığınız projeleriniz nelerdir?

  • Meyve işleme kurutma tesisi,
  • Dershane
  • Canlı Hayvan Pazarı,
  • Atatürk Anıtı,
  • Halilbeyli Meydanı,
  • Kent Müzesi,
  • Üniversite,
  • Bağyurdu Kiraz alım merkezi,
  • Ulucak Park,
  • Ören Düğün Salonu,
  • Ören Futbol Sahası,
  • Bağyurdu Futbol Sahası,
  • Armutlu Merkez Pazaryeri,
  • Bağyurdu Park,
  • Ören Piknik Yeri,
  • Merkez Kreş,
  • Kadın İstihdam Merkezi,
  • Vişneli Kiraz Alım Merkezi,
  • Armutlu Kiraz Alım Merkezi,
  • Ören Açık Hava Düğün Salonu,
  • Merkez Otopark Yapımı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*