Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat Geldi! Düşük Faizli Konut Kredileri Başlıyor!

Cumhurbaskani Erdogandan Talimat Geldi Dusuk Faizli Konut Kredileri Basliyor
Cumhurbaskani Erdogandan Talimat Geldi Dusuk Faizli Konut Kredileri Basliyor

Sosyal Konut Projesine başlayan TOKİ 2020 senesinde 100 bin sosyal konut projesine doğrultusunda ucuz ev satışlarında hız katmıştır. Asgari ücretli çalışan vatandaşlara, emeklilere ve dar gelirli alt gelir grubu ailelere özel olarak uygulanan projeler hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafınca verdiği direktif ile duyuruldu.

TOKİ alt gelir grubu için 0.49 faiz ile konut kredisi

Dar gelirli ailelere dair ucuz ev projeleri üretmeye devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni konut ilanları yayımlamaya devam etmektedir. Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise dar gelirli aileler ev sahibi olması için yürütülecek olan sosyal ev projeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafınca talimat aldıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı’ndan ucuz sosyal ev talimatı!

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamayla ev kredisi faiz düzeylerinde yapılan indirim sonrasında ev satış sayılarının hızla arttığını söyleyerek sosyal eve olan talepte de rekor yükselme yaşandığını belirtti. Kredi faiz indirimi ardından Haziran ayında ev satış sayılarının geçen seneye kıyasla aynı ayına yüzde 210 artış göstererek 190 bin seviyesinden, Temmuz ayında bir önceki senenin temmuz ayına kıyasla yüzde 125 artış ile 230 bin.

Ağustos ayında ise bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 54 artış ile 170 bin satış rakamına ulaşıldığını belirten Bakan Kurum bunun büyük bir rekor olduğunu söyledi.

Bakan Murat Kurum “İnşallah sektörlerimiz artık yeni projeleri konuşmaya başladı. Yapacağımız yeni yatırımları ve tüm 450 sektörü, giyiminden, beyaz eşyasına, halıcısına, mobilyacısına kadar tüm sektörleri canlandıracak bir sürece başlamış olduk. İnşallah bu kampanyaları hem Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız ile Emlak Konut ile hem de diğer sektörlerimizle artırarak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu noktada Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile de ortak yürüttüğümüz projeler var. Sayın Cumhurbaşkanımız bize, ‘Bu ülkede evi olmayan alt gelir grubu vatandaşım kalmayana dek sosyal konut çalışmasının yürütülmesi’ talimatı verdiler. Biz de bu çerçevede çalışmalarımızı yürütüyoruz” sözlerini kullanarak verilen direktifleri açıkladı.

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK 180 AY VADELİ 0.49 EV KREDİSİ

Söz konusu projelerde ev satışları kuralı olarak gerçekleşmektedir. TOKİ Sosyal Ev Projesi doğrultusunda 2020 senesinde 100 bin Sosyal Ev için başvuru yaparken 6.5 milyon kişi tarafınca yapılan başvurular arasında hak sahipleri yapılan kura çekilişleri ile açıklanmıştır. Söz konusu projelerden ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların taksitle ev satın almak istemeleri konusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafınca yüzde 0.49 faiz yüzdesi ile 180 ay vadeli ev kredisi desteğinden faydalanmaya olanak sağlanmaktadır.

TOKİ ucuz sosyal ev projesi satışları kurumun resmi internet adresi üzerinden açıklanmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*