Elazığ Deprem Konutlarında %50 İndirim Yapıldı

Elazig Deprem Konutlarinda Indirim Yapildi
Elazig Deprem Konutlarinda Indirim Yapildi

24 Ocak tarihinde Elâzığ’da meydan gelen 6,8’lik deprem sonrasında yapılan toplu konutların inşaatı devam ediyor. Toplamda 19 bin 500 konutun yapılacağı Elâzığ’da, 2 bin 500 konutun inşaatı tamamlandı.

Elâzığ ve Malatya’da yaşanan depremin hemen ardından hızlı bir şekilde çalışmalara başlandığını belirten Kurum, şimdi ise İzmir için seferber olduklarını dile getirdi. Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyet sırasıyla; Akçakiraz, Yazıkonak, Karşıyaka, Çatalçeşme ve Abdullahpaşa TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.

“Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştireceğiz”

Bakan Murat Kurum, “Hamdolsun bugün bu sözleri tutmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. O gün enkaz altında yakınlarını bekleyen vatandaşlarımızın, annelerimizin, ablalarımızın, kardeşlerimizin bugün sağlam evlerindeki mutluluklarına şahit oluyoruz. Şu an itibariyle Elâzığ’da, başlatmış olduğumuz 19 bin 500 konuttan 2 bin 500 konutu tamamladık ve teslime hazır hale getirdik. Yıl sonuna kadar 8 bin konutu bitireceğimizi ve etaplar halinde de diğer konutları bitirmek suretiyle Elâzığ tarihinin ve Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik.” dedi.

“Depremden zarar görenlere konut fiyatlarında %50’ye varan indirimler yapıldı”

Okul, cami, yeşil alan ve oyun alanlarıyla donanımlı konutları Elâzığ ve Malatya’daki afetzedelere etaplar halinde teslim edeceklerini belirten Bakan Murat Kurum:

“30 Ekim tarihinde İzmir’imizde meydana gelen deprem sebebiyle de tüm Türkiye’miz bugün İzmir’imizin yanındadır. Orda da, Elazığ’da, Malatya’da, Van’da, Bingöl’de ne yaptıysak buradaki projelerimizin aynısını yine İzmirli kardeşlerimize yapmak için seferber olduk. Ve orada da bir yıl içerisinde inşallah konutlarımızı veriyor olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız burada vatandaşlarımızın uygun şartlarda ödeyebilmesi adına konut fiyatlarında yüzde 50’ye varan indirimler yaptı ve bu müjdeyi vatandaşımızla paylaştılar. Bu çerçevede inşallah 2 yıl ödemesiz, 18 yıl sıfır faizle hak sahibi olan vatandaşlarımız ödemelerini yapıyor olacaklar. Artık daha huzurlu, daha güvenli, daha mutlu bir şekilde konutlarımızda yaşayacaklar. Ben konutlarımızın, sosyal donatılarımızın, okullarımızın, camilerimizin Elâzığ’ımıza, Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*