Fikirtepe’de Hak Sahiplerine 3 Yıl İçerisinde Konutları Teslim Edilecek

Fikirtepede Hak Sahiplerine Yil Icerisinde
Fikirtepede Hak Sahiplerine Yil Icerisinde

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Fikirtepe’nin örnek şehircilik başarısı olarak anılması için devletimiz elini taşın altına koymuştur. Konutları, devlet güvencesiyle biz yapacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe’deki hak sahipleri temsilcileriyle bir araya geldi. Kurum, Fikirtepe’nin İstanbul’un merkezinde bir yerleşim alanı haline geldiğini söyledi.

Yeni Fikirtepe Projesi 60 bin vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Terk edilmiş, inşaatı yapılmayan, temeli atılmış ama devam etmeyen projeleri biz başlatacağız. 60 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren Yeni Fikirtepe Projesi’nin yatırım değeri yaklaşık 5 milyar lira olacak 1,5 milyon metrekare inşaat alanını kapsayan projeyi inşallah hızlı şekilde başlayıp etaplar halinde vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız” dedi.

Alanda 5 bin konutun yıkım sürecini beklediğini anlatan Kurum, “İlk önce alanda 15 bin konutu tüm altyapılarıyla beraber -15 bin konut içerisinde bir kısmı yapılaşmış- 10 bin yeni konutun inşasını başlatmış olacağız. Proje bilgilendirme ofisimiz 7 gün hizmet verecek. Yine bu süreçte kira yardımlarını, bizim başlattığımız, yürüttüğümüz projelerde Bakanlığımız Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz bünyesinde veriyor olacak” dedi.

Fikirtepe’de hak sahiplerine 3 yıl içerisinde konutları teslim edilecek

Bakan Kurum, Fikirtepe’de 7 proje adasındaki hak sahipleri tarafından Bakanlığa yüzlerce sözleşme feshi başvurusu yapıldığını anlattı.

“Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Fikirtepe’nin artık terkedilmiş bir yer olarak değil örnek bir şehircilik başarısı olarak anılması için devletimiz elini taşın altına koymuştur. Yol haritamızı artık belirledik ve ete kemiğe bürünecek şekliyle sürecimizi yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın umutla beklediği inşaatla ilgili, yapımla ilgili, süreçle ilgili destek talepleri karşısında, bakanlık olarak, TOKİ Başkanlığımız ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz. Bu noktada Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz bünyesinde sürecin tamamını yürütecek, uygulamaları da yine Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz eliyle yapacağız. Bugün itibarıyla 40 yapı adasında, ki bu adalardan bir kısmı işine başlamış, bir kısmı yarım kalmış, işlerine başlayan firmalardan teminat alacak, kendilerine 1 ay süre vereceğiz. 1 aylık süre içerisinde projelere başlamazlarsa, Bakanlık olarak bu fiilen başlamış, inşaatı devam eden projelere de biz başlayacağız ve inşallah aşamalı olarak 3 yıl içerisinde yeni yuvalarınızı, sağlam konutlarınızı sizlere teslim edeceğiz.

Hiç başlamamış, herhangi bir anlaşma yapmamış, sözleşme imzalamamış, yıkılmamış adaların da planlarını revize etmek suretiyle, aralık ayında yeni planları askıya çıkaracağız. Ocak ayında inşallah uygulamasıyla birlikte tamamlayıp ardından yıkım sürecine başlayacağız. İhale süreci de eşzamanlı olarak gidecek ve inşallah ocak ayı itibarıyla ihaleleri yapıp, şubat, en geç mart ayında inşaata fiilen sahada başlamış olacağız. Konutlarınızı, devlet güvencesiyle biz yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Fikirtepeli kardeşlerimiz, vatandaşlarımız mağdur olmasınlar ve biz devlet olarak yapılması gerekeni hızlı, süratli bir şekilde yapalım ve yeni Fikirtepe’yi altyapısıyla, sosyal donatısıyla, tüm ihtiyaçlarıyla birlikte inşa edip vatandaşlarımıza teslim edelim talimatı verdiler.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*