Konut Satışı Yapan Müteahhitlerin Yetki Belgesi Alması Gerekir mi?

Konut Satisi Yapan Muteahhitlerin Yetki Belgesi Almasi
Konut Satisi Yapan Muteahhitlerin Yetki Belgesi Almasi

Tanıtımda yer alması gereken bilgiler nelerdir?

Yönetmelik ile taşınmazların satılması veya kiralanmasına yönelik tanıtım ve reklam çalışmalarında aşağıdaki bilgilere yer verilmesi istenmektedir.

1 ) Yetki belgesi numarası,
2 ) İmar ve yapı kullanma izin durumu,
3 ) Büyüklüğü, yaşı ve fiili kullanım durumu,
4 ) Kat, cephe ve manzara gibi konum özellikleri,
5 ) Dolmuş, otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarının duraklarına yaklaşık mesafesi,
6 ) Okul, ibadethane, hastane ve alışveriş merkezi gibi yerler ile sinema, tiyatro, park ve piknik alanı gibi sosyal alanlara yaklaşık mesafesi,
7 ) Oda, salon, banyo, tuvalet ve balkon sayısı ile bunların net büyüklükleri; mutfak, duş kabini ve dolap muhteviyatı; parke ve doğramalar ile elektrik, su, doğalgaz, telefon ve uydu tesisatının durumu gibi iç özellikleri,
8 ) Apartman, site, bina veya müstakil olma durumu; blok, kat ve her bir kattaki daire sayısı; hidrofor, su deposu, ısıtma sistemi, yangın merdiveni ve asansör ile açık ve kapalı otopark durumu; güvenlik, futbol, basketbol, yüzme ve benzeri spor alanları ile çocuk parkının olup olmadığı gibi dış özellikleri,
9 ) Araziler için hisse, emsal ve öngörülen bina yüksekliği bilgileri ile üzerinde ekili veya dikili ürün bulunup bulunmadığı,
10 ) Üzerinde ipotek, haciz ve benzeri kısıtlamaların bulunup bulunmadığı.

Hizmet bedeli ne kadardır ve kim tarafından karşılanır?

1 ) Alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, alım satıma aracılık sözleşmesinde yer alan satış bedelinin katma değer vergisi hariç yüzde dördünden fazla olamaz.
2 ) Kiralama işlemlerinde hizmet bedeli, kiralamaya aracılık sözleşmesinde yer alan kira bedelinin katma değer vergisi hariç bir aylık tutarından fazla olamaz.
3 ) Hizmet bedeli, iş sahibi ile alıcı veya kiracı arasında aksi yazılı olarak kararlaştırılmadıkça eşit olarak paylaştırılır.

Yetki belgesi kişi adına mı işletme adına mı düzenlenecek?

Yetki belgesi işletme adına düzenlenecek olup tüzel kişi tacirlerin birden fazla taşınmaz ticareti yapılan işletmesi olması durumunda her bir işletme için ayrı ayrı yetki belgesi alınması gerekmektedir.

Taşınmaz ticareti faaliyeti yapılan işletmede başka bir ticari faaliyette bulunulması mümkün müdür?

Yönetmelikte, taşınmaz ticareti faaliyetinde bulunulan işletmenin bağımsız bölüm niteliğinde olacağı ve bu işletmede taşınmaz ticarine konu hizmetler dışında ticari faaliyette bulunulamayacağı düzenlenmiştir. Bu nedenle, tek bir bağımsız bölümde taşınmaz ticareti ile birlikte bir başka ticari faaliyette bulunulduğunun tespit edilmesi durumunda işletmeye yetki belgesi verilemeyecektir.

Konut satışı yapan müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekir mi?

Müteahhitler tarafından satışı yapılan taşınmazlar, müteahhidin kendine ait ise yetki belgesi alması gerekmeyecek, ancak başkasına ait olan taşınmazların satışına aracılık da ediyorsa bu durumda yetki belgesi alması gerekecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*