Koronavirüsün Emlak Fiyatlarına Etkisi

ilanversen emlak fiyatlari
ilanversen emlak fiyatlari

Türkiye, Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sıralamasında il başlarda oldukça başarılı olsa da tüm dünyada olduğu gibi Türkiye emlak piyasası üzerinde de virüsün önemli etkileri oldu. yerli ve yabancı talep dengesi oldukça değişen emlak piyasası, farklı satış metotları kullanarak ayakta kalmaya çalışıyor.

Son yıllarda yabancıların emlak talebinin arttığı Türkiye emlak pazarında Koronavirüs’ten dolayı oluşan talep farklılıkları yüzünden, bahçeli ve daha çok odaya sahip olan konutlar öne çıkmaya başladı. Seyahat yasağından dolayı gelemeyen yabancı yatırımcılara internet ortamında sunulan cazip fırsatlardan dolayı şu an piyasada bir hareketlenme mevcut.

Yerli emlak taleplerinde daha cazip fiyatların yanında farklı konut tipleriyle ayakta kalmaya çalışan piyasanın lider firmaların birisi olan İlanversen sayesinde size uygun satılık ve kiralık evlere ulaşmanız mümkün.

Yapılan araştırmalara göre ilk Koronavirüs vakasının görüldüğü Mart 2020 tarihine kadar ülke genelinde konut satışları yüzde 11, kira fiyatları ise yüzde 6 artış gösterdi.

Koronavirüs Müstakil Konut Fiyatlarını Artırdı

Salgının olumsuz etkileri ile birlikte insanların açık hava ile temas, sosyal izolasyon gibi ihtiyaçları satılık ve kiralık ev ihtiyaçlarını ve önceliklerini de oldukça fazla değişti. Pandemi zamanlarında evden çıkmayan ve evde çalışan bireyler, yaşadıkları ortamları daha da iyileştirmek için kendilerine uygun emlak fiyatlarını sürekli araştırmaya başlamasıyla, özellikle müstakil emlak fiyatlarında büyük artışlar görüldü.

Salgının etkisinin görülmeye başlamasıyla birlikte yazlık ev, yayla evi gibi müstakil konutlara gösterilen ilgi zaten artmıştı. İlk vakanın görüldüğü tarihten itibaren müstakil ev fiyatlarında yüzde 25, kira fiyatlarında ise yüzde 18 oranın bir artış gözlendi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle evde geçirilen zamanın artması, buna ek olarak uzaktan çalışma modelinin de giderek kalıcı hale gelmesi, konut arayışında olanların daha büyük seçeneklere yönelmesine yol açtı. Konut fiyatlarında artış görülmesinin nedenlerinden biri de emlak piyasasını canlandırmak amacıyla faiz oranlarının düşürülmesi oldu. Faiz oranlarının aşağı çekilmesi ile pek çok kişi ev sahibi olma hayalleri kurarken fırsatçılar konut fiyatlarında artışa neden oldu.

Evden Çalışmayla Beraber Büyük Evlere talep Fazla

  • % 35’i 3+1  ev arıyor
  • % 32’si 2+1 ev arıyor
  • % 11’i 1+1 ev arıyor
  • % 9’u ise 4+1 ev arıyor

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*