SANTA FARMA VE MEALIS’DEN STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ

SANTA FARMA
SANTA FARMA

Santa Farma, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 150 milyon avroluk yatırımla faaliyete geçirilen 43 bin metrekare kapalı alana sahip en son üretim ve bina teknolojileri kullanılan üretim tesisini 2015 yılında Türk İlaç sanayinin hizmetine sunmuştur. Yıllık tek vardiyada 150 milyon kutu üretim kapasitesine, EU-GMP, TR-GMP ve Ürdün GMP sertifikalarına sahip tesiste, yalnızca Türkiye ve ihracat yapılan ülkeler için Santa Farma ürünleri üretilmekle kalmayıp, yurtdışından ürün ithal edilmekte olan global ve yerli ilaç firmalarına yerelleşme adına destek verilmektedir.

Her yaşta sağlıklı yaşam kavramını kendisine ilke edinerek, 2013 yılında Dubai ve Beyrut’ta faaliyetlerine başlayan MEALIS, Türkiye faaliyetlerine ise 2014 yılında başlamıştır. MEALIS Türkiye dahil 35 farklı ülke olmak üzere Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki faaliyetlerine ilaç, tıbbi cihaz ve takviye edici gıda alanında devam etmektedir. İlaç endüstrisinin gelişimine, sürdürülebilirliğine ve toplum sağlığının geleceğine katkı sağlamayı ilke edinen MEALIS Türkiye orijinal, jenerik ilaç ürünlerinin tanıtım, pazarlama, satış ve dağıtımını gerçekleştirmektedir.

İmzalanan stratejik iş birliği anlaşmasıyla, Santa Farma tarafından 2015 yılında Türk tıbbının hizmetine sunulan, kadınlarda orta dereceli ve şiddetli stres tip idrar kaçırmanın tedavisinde kullanılan duloksetin hidroklorür etkin maddeli ilacın satış, pazarlama ve dağıtım hakları Mealis’e devredilmiştir.

İdrar Kaçırma

İdrar kaçırma, yaşlılarda ve kadınlarda sık görülen bir hastalıktır. Dünyada her 3 idrar kaçırma hastasından 1’i hekime başvururken, hekime başvurmayan her 3 hastadan 2’sinin yaşam kaliteleri bozulmaktadır. Türkiye’de ise idrar kaçıran kadınların sadece %12’si hekime başvurmaktadır. Genel olarak hastalar, idrar kaçırma durumunu yaşlılık kaynaklı olarak düşünmektedirler, ancak idrar kaçırma, tedavisi mümkün bir hastalıktır. İdrar kaçırmanın stres tip, sıkışma tipi ve karışık tip olmak üzere üç farklı tipi vardır. Yapılan çalışmalara göre %49 ile en sık karşılaşılan durum, stres tip idrar kaçırmadır. Stres tipte hastalar; öksürme, hapşırma, ağır kaldırma ve fiziksel egzersiz esnasında idrar kaçırmaktadırlar. İdrar kaçırma şikayeti yaşayan hastaların en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmaları önerilmektedir.

Santa Farma hakkında:

Türkiye’nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan ve 75. yılını kutlayan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 50 ayrı pazarda toplam 73 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB’deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Daha detaylı bilgi almak için www.santafarma.com.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*