TOKİ 2021 Yılı 100 Bin Sosyal Konut Projesi Başvuru Tarihleri

TOKİ Başvuru
TOKİ Başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ 2021 yılında da sosyal konut projeleri için başvuruları toplayacak. Dar gelirli vatandaşların uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olmalarını amaçlayan TOKİ sosyal konut projelerinde 2021 yılı için başvurular alınacak.

TOKİ Türkiye geneli 81 ilde inşa edilmek üzere başvuruları alınan projede nüfus yoğunluğuna göre bazı şehirlerin farklı ilçelerinde konut inşa edileceğini duyurdu. Kentlerin konut ihtiyaçlarına oranla kontenjan sağlanırken dairler 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa ediliyor. TOKİ’nin 2020 yılı projesine yüz binlerce vatandaş başvuruda bulunmuştu. Kurumun bu projesine başvuruların çok olmasının ana nedeni ise ödeme kolaylığı. TOKİ sosyal konut ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara çok düşük taksit tutarları ile ev sahibi olmalarını sağlıyor. Kurum konutlar için müşterilerine 240 ay vade imkanı da sunuyor.

2021 Yılı Başvuruları Ne Zaman Olacak?

2021 yılı sosyal konut başvuruları için TOKİ’nin resmi sitesinden duyuru yayımlanacak. Ancak bu duyurular henüz yayımlanmadı. 2020 yılına göre yapılan değerlendirmelerde ise kurumun 2021 sosyal konut projeleri için başvuruları Aralık sonu Ocak ayı başından itibaren alması bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*