TOKİ Tapu Devir İşlemleri Online Yapılıyor mu? İşte getirilen yeni sistem

TOKI Tapu Devir Islemleri
TOKI Tapu Devir Islemleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapılan düzenleme ile TOKİ’den taşınmazı olanların tapu devrinde tüm işlemlerini tek yerden yapabilmesine yönelik kolaylık sağlandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, TOKİ’den taşınmaz satın alan vatandaşların borçlarını tamamlamadan tapu devri istemesi halinde, tapuya evrakları ile müracaat etmesi durumunda, tapu devri ile bankalara ipotek tesisi gibi iki ayrı işlem yapması gerekiyordu.

Yapılan yönetmelik değişikliği ile TOKİ’den taşınmaz satın alan vatandaşların iki ayrı günde yapılabilen tapu devri ve ipotek tesisi işlemleri, “web-tapu sistemi” üzerinden tek bir işlemle yapılabilecek.

TOKİ tarafından yapılan düzenlemeyle koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde idari personel, banka personeli ve vatandaşların Tapu Müdürlüğüne gitmeden tapu işlemlerinin yapılması amaçlanıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*