TOKİ’den Aylık 436 Lira Taksitle Ev Kampanyası

TOKIden Aylik Lira Taksitle Ev Kampanyasi
TOKIden Aylik Lira Taksitle Ev Kampanyasi

Toplu Konut İdaresi Türkiye genelinde farklı şehirlerde aylık 436 Lira taksit ile ev sahibi olmak için kampanya başlatıldı. Yapılan Açıklamalarda satışa sunulmuş olan dairelerin yerlerine, fiyatlarına ve diğer detayları açıklandı.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

1 – Alt Gelir olan daire Grubunda olanlar için 2+1 daireler için yüzde12 peşinat için 180 ay vade yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade olarak belirlenmiştir.

2 – Orta Gelir olan daire Grubunda olanlar için 3+1 daireler için yüzde 10 peşinat için 120 ay vade ve yüzde 20 peşinat bedeli olanlar için 180 ay vade olarak belirlenmiştir.

Açıklanmış olan ödemeler tablosunda vadeye göre taksit ödemeleri;

Toplu Konut Uygulama kapsamında, satışa sunulmuş olan daireler için ev halkı adına, kendisi, eşi ve velayeti altında bulunan çocukları adına, sadece tek bir başvuru yapılabilir.

Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesini imzaladığı tarih itibarıyla; kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuya kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutun (Ancak, kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ve/veya velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışında tutulacaktır.) bulunmaması, Daha önce kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları tarafından Toplu Konut İdaresince satılmış bir konutu satın almamış olması,

Satış işlemleri sırasında konut alıcısı; kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız gayrimenkulün bulunmadığına dair Taahhütnameyi ve Müzekkere Tutanağını Sözleşme aşamasında imzalayacaktır.

Sözleşmenin vekâleten yapılması durumunda, adına sözleşme imzalayacak kişi için düzenlenmiş, “Adıma Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamaya yetkilidir.” veya “Adıma Gayrimenkul alımı ile ilgili her türlü belgeyi imzalamaya yetkilidir.” ifadesini içeren noter tasdikli Vekâletname ve vekil olan kişinin nüfus cüzdanı veya yerine geçen belge ibraz edilecektir.

 

TOKİ konut başvuruları e Devlet üzerinden alınıyor.

https://www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu

Başvuru yapacak adayların yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açması ve başvurusunu yapması gerekmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*