Uzundere’de İkinci Etap Kapsamında Anahtar Teslimi Başladı

Uzundere
Uzundere

Kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’de ikinci etap kapsamında yapımı tamamlanan konut ve işyerlerini hak sahiplerine teslim etmeye başladı. 2018 yılında ihale edilerek 67 bin metrekarelik inşaat alanında yapımı başlayan 436 konut ve 40 işyerinin sahipleri Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıkları sözleşme karşılığında tapularını ve anahtarlarını alarak yeni yaşamlarına adım atıyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere birinci etap kapsamında 308 konut ve 33 işyerinin yapımını tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmişti. Büyükşehir, Uzundere’de uzlaşma sağlanan diğer etaplarda yapıma yönelik hazırlıklarını sürdürüyor.

Anahtarlarını teslim alan tüm yurttaşlara yeni ev ve işyerlerinde mutluluklar dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “30 Ekim’de yaşadığımız deprem bizlere kentsel dönüşümün önemini bir kez daha hatırlattı. Yerel yönetim olarak planlı yerleşim alanları yaratmak kadar her bir hemşerimizin sağlam ve güvenli konutlarda yaşamasını da sağlamak zorundayız” dedi. Türkiye’deki en başarılı kentsel dönüşüm uygulamasının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü dile getiren Başkan Soyer, “Kimseyi yaşadığı mahalleden koparmadan yüzde yüz uzlaşıyla ve yerinde dönüşüm uyguluyoruz.

Bugüne dek Uzundere ve Örnekköy’de hayata geçirdiğimiz uygulamalar yurttaşlarımızın bize güven duymasını sağladı. Hemşerilerimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları işbirliğinin onları mağdur etmeyeceğini biliyorlar. Şimdi Ege Mahallesi’nde dönüşümü başlattık. Halka halka ilerleyerek kentin tüm sorunlu yerleşim alanlarını sağlıklı bir kentsel altyapıya ve güvenli konutlara kavuşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Galeri sistemi ile asfalt kazılmadan tamirat yapılabilecek

Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nda yapımı süren altyapı galeri sistemi ile atık su, içme suyu, yağmur suyu, elektrik ve veri hatları yer altındaki galeri içinde toplanacak. Böylece herhangi bir arıza durumunda tüm aksaklıklar galeri içine girilerek, asfalt kazılmadan, kaldırımlar bozulmadan tamir edilebilecek. Altyapı tünel sistemiyle ihtiyaç duyulan tüm müdahaleler sistem içerisinden yapılacak, çevreye rahatsızlık verilmediği gibi trafik de aksamayacak. Bu model diğer kentsel dönüşüm alanlarına da entegre edilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*