Hes Kodu İstanbulkart Zorunluluğu Başlıyor

HES KODU
HES KODU

Sağlık Bakanlığı’nın uygulaya koyduğu ve İçişleri Bakanlığı’nın da tüm toplu taşıma araçlarına binerken zorunlu kıldığı HES Kodu İstanbulkart eşleştirmesi için süre daralıyor.  Şehir içi ulaşımın daha güvenli hale gelmesini amaçlayan uygulamada son tarihe az kaldı.

İstanbulkart HES kodu tanımlama, eşleştirme nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ve İçişleri Bakanlığı’nın da tüm toplu taşıma araçlarına binerken zorunlu kıldığı HES Kodu İstanbulkart eşleştirmesi için süreç 15 Ocak’ta başlayacak.

İstanbulkart HES Kodu eşleştirmesi için öncelikle kişinin HES Kodu’na sahip olması gerekecek. Hes Kodu’nu almak için Sağlık Bakanlığı’nın https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html adresini ziyaret etmek yeterli olacak.

İstanbulkart HES kodu tanımlama, eşleştirme nasıl yapılır?

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz.

İSTANBULKART HES KODUNU TANIMLAMA BAŞVURU EKRANI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*