Influencer Pazarlaması Kampanyaları Artıyor

INFLUENCER
INFLUENCER

İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB), tarafından yapılan Influencer Pazarlaması Anketi kapsamında, influencer pazarlamasının mevcut durumu ve trend tahminleri yer aldı.

İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) influencer pazarlaması özelinde sektör genelini anlamak amacıyla yaptığı Influencer Pazarlaması Anketi’nin sonuçlarını açıkladı. Ankete; 58 Reklam Ajansı, 16 Influencer Pazarlama Ajansı ve 69 Reklam veren katılım gösterdi. Katılımcılar, 2020 yılında Influencer Pazarlama Stratejisi en beğenilen marka olarak Trendyol’u seçti. Ankete katılan reklam verenlerin yüzde 91’i çalıştıkları markaların 2021 yılında, influencer pazarlama kampanyalarına ayıracağı bütçenin artacağını öngördü.

Bunun yanında reklam verenler, çalıştıkları markaların yüzde 84’ünün 2020 yılında influencer pazarlama kampanyası düzenlediğini belirtti.

Anketi yanıtlayan reklam verenler, hizmet verdikleri markaların büyük bir çoğunluğunun dijital pazarlama bütçelerinin yüzde 0 ile 5’ini influencer pazarlamasına ayırdıklarını ifade etti.

Anket sonuçlarına göre, ajanslar müşterilerinin yüzde 91’i için influencer pazarlama kampanyası düzenledi. Ajansların 2021 yılı beklentilerine de yer verilen ankette; yüzde 86’sı hizmet verdiği markaların influencer pazarlama kampanyalarına ayıracağı bütçenin artacağını, yüzde 64’ü de yine markalarının influencer pazarlama kampanyalarına ayıracağı bütçenin yüzde 10 ile 30 oranında artacağını ön görüyor.

Hızlı tüketim ürünleri sektörü ilk sırada

Ankete katılan influencer pazarlama ajanslarının verdikleri yanıtlara bakıldığında, bu ajansların en fazla pazarlamasını yaptıkları sektörlerin başında sırasıyla, hızlı tüketim ürünleri, e-ticaret ve tekstil geliyor. 2020 yılında ise bu ajansların yüzde 62’sinin 50’den fazla kampanyaya imza attıkları anket sonuçlarında ortaya çıkan çarpıcı verilerden bir diğerini oluşturdu. Yine anketi yanıtlayan influencer pazarlama ajanslarının yüzde 92’si önümüzdeki yıl, hizmet verdikleri markaların influencer pazarlama bütçelerini arttıracağını düşünüyor.

Anketle ilgili detaylı bilgiyi www.iabtr.org sitesinde bulabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*