İzmir’e Taşınmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Izmir Buyuksehir Belediyesi Ana Hizmet Binasi
Izmir Buyuksehir Belediyesi Ana Hizmet Binasi

İzmir, Türkiye’nin batısında bulunan ve adını Ege Denizi’ne kıyısı olmasından almış Ege Bölgesinde yer alır. Bölgenin en kalabalık, en aktif şehirlerinden biri olması ile ülkenin en görkemli doğal ve beşeri güzelliklerinin bir kısmına ev sahipliği yapması dolayısıyla “Ege’nin İncisi” lakabını gururla taşımaktadır. Ege Denizi körfezinin oldukça büyük bir kısmını kaplayan bu şehir, sahip olduğu eşsiz güzellikteki sahilleri ve asırlar öncesine dayanan tarihi kalıntıları ile ülkenin turizmi için fazlasıyla önemli şehirlerden biri olmuştur. Aynı zamanda Türkiye’nin önemli liman kentlerinden ve dolayısıyla ticari başkentlerinden biridir. İzmir, bu özellikleriyle yeni bir hayata başlamak isteyen insanları kendine çekerek, her yıl 120 binin üzerinde göç almaktadır. Siz de İzmir’e hayran kalanlardan biriyseniz, bizimle iletişime geçin ve size uygun bir İzmir kiralık daire ya da İzmir satılık daire bulalım.

İzmir’e taşınmadan önce bilmeniz gerekenler listemizde en başına İzmirlilerin kullandığı eşsiz kelimeleri koyduk. İzmir’i daha önce ziyaret ettiyseniz fark etmişsinizdir ki, özellikle yemekleri tarif ederken İzmirliler, kendilerine özgü çeşitli kelimeler kullanır. İzmir halkı, simit yerine gevrek, çekirdek yerine çiğdem, mısır yerine darı ve incir yerine yemiş gibi kendilerine özgü kelimeleri kullanır ve farklı bir kelime kullandığınızda bunu yadırgamamalarına rağmen bir İzmir kiralık daire veya İzmir satılık daire içinde yaşayacaksanız bu kelimeleri iyi bilmeniz gerekir.

İzmir’e taşınmadan önce bilmeniz gereken bir başka nokta ise İzmir’in sıcak iklimidir. Hayatınız boyunca soğuk iklimler içerisinde yaşadıysanız, İzmir’e taşınınca iklimi hazmetmekte sıkıntı çekebilirsiniz. Akdeniz iklimi içerisinde yer alan İzmir, yazın kırk derecenin üzerinde çıkan bunaltıcı bir sıcağa sahiptir. Kışın ise havalar ne kadar soğursa soğusun nadiren sıfırın altında dereceler görülür. İzmir’de kara da çok rastlanmaz, bu yüzden kar yağdığı için sevinen İzmir halkı özellikle soğuk iklimlerde yaşamış bir insan için size oldukça garip gelebilir. Sıcak ve kuru bir iklim içinde yaşamak size uygunsa gelin, aradığınız İzmir kiralık daire ya da İzmir satılık daire seçeneklerini sizin için bulalım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*