TOKİ 2021 Yılında 100 Bin Konut Satışı Yapacak

TOKI Yilinda
TOKI Yilinda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan TOKİ kampanyası 2020 yılından 2021 yılına kadar genişletildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2021 yılında 100 bin ucuz konut ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ev sahibi olacak.

TOKİ hemen hemen her sene ekonomik anlamda zorlanan, geçim güçlüğü yaşayan kısacası alt gelirli vatandaşlara ev sahibi olmaları konusunda destekte bulunmaya devam ediyor. 2021’de de 2020’de yaptığı gibi yine sosyal konut inşa edecek olan TOKİ, başvuruları yakında almaya başlayacak.

TOKİ ucuz konut kampanyasına nasıl başvuru yapılır ?

TOKİ 2020 yılı başvuru dönemine baktığımız zaman 2021 yılı başvuru sürecinin de aynı zamanlarda olacağı tahmin ediliyor. Bu tahmin sonucunda TOKİ Başkanlığı’nın Aralık ile Ocak ayının bir bölümünü kapsayan zaman dilimi içerisinde TOKİ sosyal konut başvurularını yapması bekleniyor.

TOKİ başvuruları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın belirlemiş olduğu 2 devlet bankasından birine vatandaşın ödeme yapmasını talep ediyor.

Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden 2+1 daireler için ev sahibi olmak isteyen vatandaşın 1000 TL ödeme yapması gerekiyor.

Bunun yanında 3+1 daireler için ise 1500 TL başvuru ücreti yatırılması istenen şartlardan biridir.

TOKİ başvuru kura çekilişleri de genellikle Şubat döneminde başlıyor.

Eğer TOKİ kurasında isminiz çıkmaz ise vatandaşların TOKİ ucuz konut için bankaya yatırmış oldukları başvuru ücretleri hesaplarına iade edilecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*