0.49 Faizli, 240 Ay Vadeli 100 Bin TOKİ Başvuruları Başladı Mı?

TOKI Basvurulari
TOKI Basvurulari

TOKİ Başkanlığı’nın 2021 yılı sosyal konut projesi başladı mı? TOKİ’nin sosyal konut başvuruları ne zaman başlayacak? 81 şehirde 2+1 ve 3+1 konut satışları için süreç nasıl işleyecek?

Sosyal konut projeleri ile sunulan en önemli avantaj uzun vade sürecidir. Vatandaşlar sosyal konut projelerine 240 aya varan vadelerle ile sahip olabilirler. Gelir düzeyi asgari ücrete yakın veya bir miktar üzerinde olanlar için 2+1 dairelerin yer aldığı projede ayrıca daha yüksek gelirli vatandaşlar için 3+1 daireler bulunuyor.

0.49 FAİZ VE 240 AY VADE İMKANI

TOKİ Başkanlığı tarafından açıklanan başvuru koşulları 2021 yılı açıklanmadı. Ancak koşullar şu şekilde olacak.

T.C. vatandaşı olması, Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması, Ailenin aylık hane gelirinin ilan edilecek seviyenin altında olması (2020 yılı için 5500 TL’ydi.) Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamış olmaları, konut sahibi olmamak.

Söz konusu proje 81 il geneli hatta hemen hemen konut ihtiyacı olan tüm ilçelerde geçerli olacak. 2020 yılında vatandaşlara yüzde 0.49 faizli konut kredisi ve 240 ay vade ile satılan konutların 2021 yılında da benzer özelliklerle satışta olması bekleniyor.

PROJE BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ Başkanlığı 2020 yılında sosyal konut projeleri için başvuruları Aralık Ocak döneminde almış Şubat döneminde de kura işlemlerine başlamıştı. 2021 yılının ilk dönemlerinde kısıtlamalar olduğundan dolayı başvuru sürecinin bahar öncesi dönemde Şubat Mart döneminde alınmaya başlaması bekleniyor. TOKİ resmi açıklama yaptığında anlık paylaşacağız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*