2021 DASK Zamlı Tarifesi Ne Kadar Oldu

DASK
DASK

Zorunlu Deprem Sigortası 2021 yılı zamlı tarifesi açıklandı. Buna göre işyeri ve konut sahiplerini yakından ilgilendiren 2021 yılında uygulanacak DASK ücreti açıklanmış oldu. Türkiye genelinde milyonlarca yapıyı ilgilendiren, her depremde konuşulan ve tartışılan Zorunlu Deprem Sigortası 2021 yılında zamlı olarak vatandaşın cebine yansıyacak.

Resmî Gazete’de yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinin 3 üncü maddesinde yer alan “240 bin TL” ibaresi “268 bin TL” olarak değiştirildi. Zorunlu Deprem Sigortası 2021 tarifesine zam yapıldı Zorunlu Deprem Sigortası 2021 tarifesine zam yapıldı

2021 DASK HESAPLAMASI

Zorunlu Deprem Sigortası hesaplaması 2021 yılında DASK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Hemen aşağıda örnek bir hesaplama ile 140 metrekare büyüklüğünde olan dairenin DASK prim ücretini görebilirsiniz. Eviniz veya işyeriniz için Zorunlu Deprem sigorta primini hesaplamak için kurumun internet sitesinden faydalanabilirsiniz.

DASK Teminatları Nelerdir?

Depremden kaynaklı konutta oluşacak her türlü hasar her yıl yeniden belirlenen azami tutara kadar teminat altındadır. 2020 yılında zorunlu deprem sigortasının azami karşılayacağı tutar 268 bin TL olarak 2021 yılında uygulanması kararlaştırılarak Resdmi Gazete ile ilan edildi. Türkiye deprem kuşağında olan ve hemen her gün bir il ve ilçesinde deprem meydana gelmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*