2021 TOKİ Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

TOKİ Konutlarının İhale Tarihi
TOKİ Konutlarının İhale Tarihi

TOKİ Başvuruları ne zaman? TOKİ Başkanlığı’nın 2021 yılındaki en önemli projelerinden birisi de sosyal konut projeleridir. Geçen sene TOKİ başvuruları aralık-ocak döneminde alınmıştı. 2021 yılında TOKİ Başvuruların ne zaman alınacağı merak ediliyor. Peki, TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılı içerisinde yapmış olduğu bir konuşmasında 2021 yılı konut projelerinde dair açıklamalarda bulunmuştu. TOKİ 2021 yılında dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları için sosyal konut projeleri başvurularının alınacağını açıklamıştı.

Konut ihtiyacı olan il ve ilçelerde daha fazla inşa edilecek konutlar ise 2+1 ve 3+1 şeklinde olması hedefleniyor. Ödemeler ise 240 ay vade ve çok düşük faizli Ziraat Bankası kredisiyle alınacak. 2020 yılında uygulanan oran yüzde 0.49 olarak belirlenmişti.

Koronavirüs salgını sosyal konut projelerine yapılacak başvuruları da etkiledi.

2020 yılında Aralık Ocak döneminde alınan başvurular, 2021 yılı için henüz başlatılamadı. TOKİ Başkanlığı, resmi internet sitesinden başvuru tarihlerini önümüzdeki günlerde duyuracak. Sektör temsilcileri ise başvurular için bahar dönemini gösteriyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*