2021’de Dünya Ekonomisi yüzde 5, Çin 7.9 Büyüyecek

Dunya Ekonomisi
Dunya Ekonomisi

Dünya Bankası tarafından yayımlanan “Küresel Ekonomik Görünüm” raporunda, Covid-19 aşılarının yaygın olarak kullanılması tahminine dayanılarak küresel ekonominin 2021 yılında yüzde 4 oranında büyümesinin beklendiği tahmini yapıldı. Raporda, Dünya Ekonomisi yüzde 5, Çin ekonomisi için 2021 yılı büyüme beklentisi ise yüzde 7,9 olarak açıklandı.

Küresel ekonominin 2020 yılında yüzde 4,3 küçüldükten sonra 2021’de büyümeye devam edeceği kaydedilen raporda, Covid-19 salgınının milyonlarca insanın yoksullaşmasına neden olduğu, bu durumun ekonomik faaliyetleri ve gelirleri uzun bir süre için kısıtlayacağı aktarıldı.

Dünya ekonomisi ve Çin ekonomisinin beklenenden daha güçlü şekilde toparlanması nedeniyle 2020’de küresel ekonomideki gerilemenin daha önce tahmin edilenden daha düşük olacağına işaret edilen raporda, 2020’de ABD ekonomisinin yüzde 3,6 küçüleceği, Çin ekonomisinin ise yüzde 2 büyüyeceği öngörüldü.

Raporda, ayrıca 2021 yılında ABD ekonomisinin yüzde 3,5, Euro Bölgesi ekonomisinin yüzde 3,6 ve Çin ekonomisinin yüzde 7,9 büyümesinin beklendiği ifade edildi. Dünya Bankası’nın raporunda, 2021’ de salgında enfeksiyon sayısının artması ve aşıların gecikmesi gibi ‘kötü senaryo’ durumunda küresel ekonomik büyümenin yüzde 1,6 ile sınırlı kalabileceği, salgının etkin şekilde kontrol altına alınması ve aşılama sürecinin hızlanması halinde ise küresel ekonominin yaklaşık yüzde 5 büyüyeceği tahminlerine yer verildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*