Altın Toparlanma Çabasında

Altin
Altin

Altın dört günlük sert düşüşüne dün ara vererek, yeşilde kapattığı bir seansı geride bıraktı. 1843 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden 200 günlük hareketli ortalamadan destek bulmaya devam ediyor. Aşı çalışmalara dünyada hız kazanmaya başlamış, ABD seçimlerini piyasalar geride bırakmışken, piyasalardaki risk iştahı da artmış görünüyor. Artan risk iştahıyla birlikte ABD 10 yıllıklarındaki çıkış da sürüyor. Dün 1,18 seviyesiyle mart ayından beri kaydettiği en yüksek seviyeyi kaydeden ABD 10 yıllık tahvilleri, altın fiyatını baskılamaya devam ediyor. Bu baskıya rağmen altın günü 1854 dolar/onstan tamamlarken yüzde 0,6 kazancı hanesine yazmayı başarmış oldu.

Gümüş de dünkü seansı yeşilde kapatmayı başarırken, 25 dolar/ons üzerinde işlem görmeye devam ediyor. 24,90 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 25,50 dolar/onstan günü tamamlayarak önceki güne kıyasla hanesine yüzde 2,6 kazanç yazmış oldu.

Platin ise dün tam bir toparlanma içerisinde olduğu seansı geride bıraktı. 1076 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan kıymetli maden, önceki güne kıyasla yüzde 3,9 kazanç elde ettiği bir günü geride bıraktı.

Paladyum da diğer kıymetlilerle benzer şekilde yeşilde kapatmayı başardığı bir seansı geride bırakırken, günlük kazancı yüzde 1’in üzerine aştı. 2370 dolar/onstan seansı tamamlayan paladyum, 2397 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 1,1 değer kazanmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda altın işlemleri dünya fiyatlarına yakın gerçekleşirken, hacim açısından son zamanların en düşük işlem günü geride kaldı. Borsa İstanbul’da toplamda 892 kg altın, 2854 kg gümüş işlemiyle seansı tamamlamış oldu. (Hibya Haber )

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*