Çalışanların Tercihi Değişti

Calisanlar
Calisanlar

Endüstri Radyo’da Çetin Ünsalan’ın sunduğu Reel Piyasalar programında soruları yanıtlayan Peakup Genel Müdür Yardımcısı Kadircan Toprakçı, artık çalışanlar daha inovatif olmayı tercih ettiğini ve şirketlerde rahat bir ortamın bulunmasını istediklerini söyledi.

2020 yılının dijitalleşme açısından bir bilinç ve farkındalık yarattığını söyleyen Toprakçı, pandemi süreciyle birlikte evden çalışanlar sürecin başlamasının önemli olduğunu ve bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

“ARANILAN ÖZELLİKLER DEĞİŞTİ”

İnsan kaynakları yönetiminin işe alım ve işe alımdan sonra nasıl yön verileceği konusunda iki alanda incelenebileceğini belirten Toprakçı, pandemi nedeniyle yüz yüze mülakatlara ara verilmesiyle birlikte mülakat stilleri açısından aranılan özelliklerin değiştiğini söyledi.

Endüstri Radyo’ya konuşan Toprakçı, “Önceden personellerde teknoloji okuryazarlığı seviyesinde bir şeyler ararken şimdi kişinin o teknolojiyi nasıl kullandığı, nasıl fayda ürettiği ile alakalı bir adım sonrasına bakmaya başlıyoruz.” dedi.

“ŞİRKET ORTAMINDA ESNEKLİK BEKLENİYOR”

Kişilerin artık inovatif ve yaratıcı olmayı tercih ettiklerini belirten Toprakçı, çalışanlara şirket ortamında esnekliğin tanınmasının beklendiğini ve işe alım sürecinde bile bu sorularla beklentileri karşılıklı olarak iyi belirlemek gerektiğini söyledi.

Toprakçı, “İki şekilde işe alımları ele almak lazım. Bir tanesi beklediğimiz yetenek setleri diğeri ise işe aldığımız pozisyonların değişmesi. Artık geçmişte konuştuğumuz bazı pozisyonlar için çalışan almaz, yeni roller açar ve onları alırız konumdayız diyebiliriz.” dedi.

Yöneticilerin temel sorumluluğunun o çalışanların ellerinden gelen tüm potansiyeli sergiliye bilmeleri için uygun ortamı yaratmaktır diyen Toprakçı, “Burada asıl işi yapanın çalışan olduğunu düşünürsek onlar için uygun ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla çalışanların işe alımı sırasındaki farklılıklar ve beklentiler de bir partnerlik ilişkisinden öte bir aile gibi olmalı çünkü hepimiz aynı ortamda birbirimizi görmesek de orada olduğumuzu biliyoruz ve destek olacağız.” ifadelerini kullandı.

“EKİP DUYGUSU ÖN PLANA ÇIKTI”

Toprakçı, “Bugün dünya ekseninde başarılı olan şirketlere baktığımız zaman daha küçük ekipler ve birbiriyle iletişimi yoğun olan kişiler olduğunu görüyoruz. Ekip duygusunun ön plana çıktığı bir tutum sergileniyor. İşe alım sırasında da insanların belki teknik yetkinliklerine hala bakıyoruz ama bir taraftan da iletişim ön planda oluyor.” dedi.

Toprakçı, çalışanın ekip arasında sergilediği tutumun da insan kaynakları yönetimi açısından dikkat edilen bir konu olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*