Çin’de -40 derecede çalışan yüksek hızlı tren seferlerine başladı

Hizli Tren
Hizli Tren

Çin, eksi 40 derece gibi aşırı soğuk havalarda çalışabilen EMU (Electric Multiple Uni) tipi bir yüksek hızlı tren (YHT) hizmeti başlattı.

Çin, eksi 40 derece gibi aşırı soğuk havalarda çalışabilen EMU (Electric Multiple Uni) tipi bir yüksek hızlı tren (YHT) hizmeti başlattı. “Yeniden doğuş” anlamına gelen “Fuxing” adı verilen EMU tipi tren, saatte 350 kilometrelik bir hız yapmak üzere tasarlandı. China Railway Beijing Group yöneticilerinden Zhou Song, yeni trenin, Beijing ile ülkenin en kuzeydeki eyaleti Heilongjiang’ın başkenti Harbin hattında sefer yapacak.

Trenin tasarlayıcıları, vagonların dışını gözenekli bir malzeme tabakasıyla kaplamış. Bu malzeme, gözeneklerinin içinde yoğunlaşmış su stokluyor ve yolcuların içinde bulunduğu vagonun sıcaklığı artınca da su buharlaşıyor. Söz konusu treni geliştirenler ayrıca aşırı soğukta da çalışabilmek için tek düğmeyle kumanda edilen yeni bir sistem kullanmış.

Öte yandan geçtiğimiz yılın sonu itibarıyla çıkarılan bilançoya göre, 1.035 EMU Fuxing treni, ülkede toplam olarak 836 milyon kilometre yol katederek 827 milyon yolcu taşıdı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*