Diyarbakır Otogarı yarı fiyatına satılıyor!

Diyarbakir Otogar
Diyarbakir Otogar

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin arazisi değerlenince taşınması gündeme geldi. Piyasa değeri yaklaşık 350 milyon TL olan otogarın, kayyım yönetimindeki DBB tarafından 150 milyon TL karşılığında Örfioğlu Vakfı’na tahsis edileceği ileri sürüldü.

Diyarbakır halkına açıldığı 2006 yılından bu yana hizmet veren Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin (DİŞTİ) bulunduğu yerden taşınması planlanıyor. E-99 karayolu kenarında, Mezopotamya Caddesi girişinde merkezi bir noktada yer alan otogar, edinilen bilgilere göre kent dışına taşınmak isteniyor.

PİYASA DEĞERİ 350 MİLYON TL

Otogarın bulunduğu 120 bin metrekarelik arsanın tapusu Kanuni döneminde kurulan mülk zengini Örfioğlu Vakfı’na ait. Vakıf ile yapılan protokol doğrultusunda 1996’da projelendirilip, 1998’de yapımına başlanan DİŞTİ, 2006 yılında hizmete açılmıştı. Söz konusu arsanın piyasa değerinin yaklaşık 350 milyon TL olduğu öğrenildi.

Vakıf yönetimi tapusu zaten elinde bulunan arazinin kendilerine tahsis edilmesi için harekete geçip, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile görüştü.

Vakıf, iddialara göre bu görüşmede otogarın bulunduğu yerden kaldırılması için 150 milyon TL teklif etti. Başında kayyım Karaloğlu’nun bulunduğu belediye yönetiminin de Vakıf’tan gelen bu teklife sıcak baktığı öğrenildi.

YENİ ADRES CEZAEVİ YANI

Bu yönde karar verilmesi halinde DİŞTİ bulunduğu yerden taşınacak. Otogar için belirlenen yeni adres ise Diyarbakır-Elazığ ile Diyarbakır-Urfa karayollarını birbirine bağlayan yol üstünde yer alan D Tipi Cezaevi’nin bulunduğu mevki. Yeni otogar binası cezaevinin hemen yanı başında, bulunan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yaklaşık 300 bin metrekarelik alana sahip araziye inşa edilecek.

Taşıma işlemine gerekçe olarak ise otogarın kent içerisinde kalması ve trafiği olumsuz etkilemesi gibi nedenler öne sürülecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*