Elon Musk, En Zengin İnsan Ünvanını Kaybetti

Elon Musk
Elon Musk

Forbes’un en zengin insanlar listesinde birinci sıraya yükselen Tesla CEO’su Elon Musk, bu unvanını kısa süre içerisinde kaybederek yeniden ikinci sıraya oturdu.

Tesla’nın hisse fiyatlarının artmasının ardından, 185 milyar doları aşan servetiyle dünyanın en zengin insanları sıralamasında birinci sıraya yükselen Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin hisselerinin düşmesinin ardından servetinden 13.5 milyar dolar kaybedince yeniden Amazon’un CEO’su Jeff Bezos’un ardından ikinci sıraya geri döndü.

Tesla’nın hisseleri, pazartesi günü yüzde 8’lik oranla geçen sene eylül ayından bu yana en şiddetli düşüşü yaşadı. Forbes’un tahminlerine göre bu, Bezos’un 182.1 milyar dolarlık servetine kıyasla Musk’ın toplam servetini 176.2 milyar dolara düşürdü.

Servetinde yaşanan düşüşe rağmen, Elon Musk dünyanın en zenginleri sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Musk’ın servetini yaklaşık 20 milyar dolar geriden takip eden, Louis Vuitton, Moet ve Chandon aralarında olduğu lüks markalar grubu LVMH’nin sahibi ve başkanı Bernard Arnault ise listede üçüncü sırada yer alıyor.

Musk, listede birinci sıraya yükseldiği haberini ise “Ne garip… Neyse, işe dönüyorum” ifadeleriyle yorumlamıştı.

Dünyanın en zengin insanı olarak gösterilen Tesla Motors ve SpaceX’in sahibi Elon Musk, unvanını Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’a kaptırdı.

Tesla, geçtiğimiz yıl içerisinde birçok başarıya imza atmış, hisse değerlerini de önemli ölçüde artırmıştı. Onaylanan gelirlerle birlikte Forbes dergisi, Elon Musk’ı 189,7 milyar dolar net servetiyle dünyanın en zengin insanı olarak göstermişti.

Ancak Musk, bu unvanını uzun süre koruyamadı. Tesla hisseleri, geçtiğimiz pazartesi günü değer kaybederek, Elon Musk’a 13,5 milyar dolara mal oldu. Musk’ın net serveti, böylelikle 189,7 milyar dolardan 176,2 milyar dolara geriledi. Bu değişiklikle birlikte 182,1 milyar dolar servete sahip olan Jeff Bezos, listenin birinci sırasına tekrar yerleşmiş oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*