Endüstriyel IoT Teknolojileri Tüm Sektörleri Kökten Değiştirecek

IoT Teknolojileri
IoT Teknolojileri

Gittikçe hızlanan dijitalleşme sürecinde çok sayıda teknolojik cihaz birbiriyle iletişime geçerek veri alışverişinde bulunuyor. Bu iletişimi sağlayan IoT Teknolojileri’nin yakın gelecekte yaşam tarzımızın ve ekonomimizin ayrılmaz bir parçası haline dönüşmesi bekleniyor.

Türkiye’nin endüstriyel IoT Teknolojileri alanında üretim yapan öncü teknoloji şirketi Wipelot’un CEO’su Rifat Ok, bu haberleşme teknolojilerinin endüstrinin yanı sıra başta sağlık, imalat, tarım, perakende ve kamu hizmetleri olmak üzere birçok sektörde etkisini hızla artıracağına dikkat çekiyor. 5G ve Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) alanındaki yeni teknolojik gelişmelerle birlikte iş yapış biçimlerinin de kökten değişeceğini söyleyen Ok, görünmeyeni görünür hale getiren bu haberleşme sistemlerinin çok daha akıllı ve dijital bir üretim düzenini, daha hızlı ve verimli iş süreçlerini beraberinde getireceğini söylüyor.

IoT teknolojileri sayesinde yakın zamanda hayatımızın tamamen değişeceğini belirten Wipelot CEO’su Rifat Ok, ekonominin ayrılmaz bir parçası haline dönüşecek endüstriyel IoT’nin ise sanayinin yanı sıra başta sağlık, imalat, tarım, perakende, ulaştırma ve kamu hizmetleri olmak üzere pek çok alanda etkisini gittikçe artıracağını söyledi.

5G ve IIoT ile yeni bir dünya düzeni geliyor

Endüstriyel IoT sistemleri sayesinde üretimde kullanılan akıllı cihazların insan hatasını en aza indireceğini söyleyen Rifat Ok, 5G’nin IoT teknolojisinin hızla gelişmesine ve büyümesine imkan tanıdığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Yepyeni standartları konuşacağımız 5G teknolojisi tüm insanlığın ve dolayısıyla şirketlerin gündemindeki yerini aldı. 5G ile iş dünyasında ve özellikle teknoloji şirketlerinde büyük bir değişimin ve dönüşümün yaşanacağını rahatlıkla söylemek mümkün. Yeni teknolojilerle birlikte tüketicilerin de değerleri, davranışları ve beklentilerinin farklılaşacağını ve bu yeniliklerin yaşamlarımıza etkilerinin daha yaygın ve daha derin olacağını düşünüyoruz. Bu durum da otomatik olarak iş yapış şekillerimizi değiştirecek. Bu sürecin en önemli yapı taşı ise dijital dönüşümün de temelini oluşturan Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) alanındaki teknolojik gelişmeler olacak. Pek çok farklı sektörde görünmeyeni görünür hale getiren bu haberleşme sistemleri, çok daha akıllı ve dijital bir üretim düzenini, daha hızlı ve verimli iş süreçlerini beraberinde getirecek.”

Wipelot ile iş süreçlerinde yüksek verimlilik ve hız artışı

Türkiye’nin endüstriyel IoT alanında üretim yapan öncü teknoloji şirketi Wipelot’un otomotiv, beyaz eşya, metal, enerji, gıda, sağlık, ilaç, kozmetik ve tekstil gibi sanayi kollarının yanı sıra madencilik, inşaat, havacılık, savunma sanayi gibi pek çok farklı sektöre yüksek katma değer sunduğunu dile getiren Rifat Ok, sözlerine şöyle devam etti:

“Wipelot olarak, bugünün ve geleceğin dijital fabrikalarında üretimin daha verimli bir şekilde planlanması ve süreçlerin iyileştirilmesi, işletmelerde ekipmanların izlenmesi, iş güvenliği için personellerin ve taşeronların takibi gibi kritik iş süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlıyoruz. İşletmelerdeki tüm varlıkların ve durumlarının görünürlüğünü sağlayarak dijitalleşme yolunda temel bir eksiği tamamlayan ekonomik ve kablosuz bir çözüm sunuyoruz. Ekipman, malzeme, çalışan ve araçların sürekli hareket halinde olduğu sanayi işletmelerinde tüm üretim sürecini optimize etmeyi sağlıyoruz. Sunduğumuz iş çözümlerimiz ile maliyetleri düşürmeyi, üretim hacmini, hızını ve verimliliğini artırmayı hedefliyoruz. İşletmelerde çeşitli kaynaklardan gelen konum ve durum verilerini birleştirerek tüm verileri tek bir platformda görebilmeye imkan tanıyoruz.”

”Bu sayede karmaşık süreçlere sahip üretim endüstrisine büyük kolaylık sağlıyoruz. Wi-Fi teknolojisinden de ileri derecede faydalanarak görünmeyeni görünür hale getiriyoruz. Böylelikle işletmelerin üretim operasyonlarını en iyi şekilde yürüterek kesintisiz üretim, enerji tasarrufu, yüksek kalite ve artan kârlılık gibi avantajlar elde etmelerini mümkün kılıyoruz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*