İzocam, 2020’yi yüzde 25’in üzerinde büyüme ile kapatıyor

IZOCAM
IZOCAM

2020 yılı, yılın ilk çeyreğinde etkisini hissettirmeye başlayan pandemi sebebi ile tüm sektörlerde olduğu gibi yalıtım sektörü için de zorlu bir yıl oldu. Bu süreçte yalıtım malzemesi üreticilerinin bir kısmı üretimlerine ara vermek zorunda kaldı. Sektörün öncüsü bir marka olarak ülkemizin geleceği için iş yaşamının devam etmesi gerektiği bilinciyle hareket ettiklerini belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı;

“Sürecin başından itibaren sağlık açısından gereken tüm önlemleri en üst düzeyde tutarak, üretim ve ticari faaliyetlerimizi hem yurt içinde hem yurtdışında kesintisiz şekilde sürdürdük. Üretim programımızı ve stoklarımızı piyasanın taleplerine göre hızla yeniden şekillendirdik. Değişen piyasa şartlarına hem iç piyasada hem de ihracat pazarlarımızda hızla adapte olabilmemiz ve doğru zamanda yaptığımız yatırımlar sayesinde, bu seneyi geçen yıla oranla yüzde 25’in üzerinde bir ciro artışı ile kapatıyoruz. Şu an yalıtım pazarında %20 seviyesinde bir pay ile de liderliğimizi koruyoruz” dedi.

Orta Doğu’da HVAC pazarının lideri İzocam

Türkiye’de olduğu gibi ihracat pazarlarında da yalıtım sektörü açısından büyük bir potansiyel olduğuna inanan İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “İhracat yaptığımız pazarlardaki 20 yerleşik bayimiz ve 200 alt bayimiz ile hem ihracat faaliyetlerine devam ediyoruz, hem de ihracat açısından coğrafi yayılımı sürdürerek bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye odaklanıyoruz” dedi.

İhracatı 600.000 m³’ü aşan İzocam, bina ve sanayide kullanılan yalıtım ürünlerinin yanında, iklimlendirme sektörüne yönelik ürünlerin de ihracatını yapıyor. Orta Doğu iklimlendirme pazarının da en önemli üreticisi konumunda. Yıllık cirosunun %20’si ihracat faaliyetlerinden oluşan İzocam, önümüzdeki yıl ihracatın toplam cirosu içindeki payını da arttırmayı hedefliyor.

İzocam’ın ihracattaki başarıları her yıl İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (ISIB) tarafından verilen ve iklimlendirme sektörünün ihracat alanındaki Oscar’ı olarak görülen Başarılı İhracatçılar Ödülü ile tescilleniyor. En son ISIB tarafından Kasım 2020’de takdim edilen 2019 Başarılı İhracatçılar Ödülleri kapsamında, ihracat alanında gösterdiğimiz performansla “En Çok İzolasyon Malzemesi İhracatı Yapan Firma” kategorisinde 1.’lik ödülünün sahibi oldu.

2020’de dijital yatırımların arkasında İzocam vardı

İzocam olarak 2020 yılında odaklandıkları bir başka konunun ise dijital yatırımlar olduğunu dile getiren İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Gelişen teknolojiyle birlikte, iş yapış biçimlerimizde çağın gerektirdiği değişimi gerçekleştirmek amacıyla dijitalleşme yatırımlarımıza devam ettik. 2019 yılının sonunda modernizasyon kapsamında SAP’ye geçiş çalışmalarına başlamıştık. 2020 yılında ise müşterilerimize sunduğumuz hizmet sürelerini kısaltan ve verilerin güvenliğini arttıran SAP uygulamasını devreye aldık. Dijital vitrinimiz olan www.tekiz.com.tr’yi ve www.izocam.com.tr’yi mobil uyumlu bir tasarımla, kullanıcı dostu menü yapısıyla ve sosyal medya hesaplarıyla entegre çalışacak şekilde yeniledik. 2020’de insanı merkeze alan bir şirket olarak, dijital çalışan deneyimine odaklı yatırımlar gerçekleştirdik. Bu kapsamda Aralık 2020’de devreye aldığımız SAP Success Factors temelli yeni online çalışan platformumuzdaki geliştirmeler halen devam ediyor” diye konuştu.

Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği’nin (İSG) her zaman öncelikleri olduğu için iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili farkındalık yaratacak projelerin 2021 yılında da gündemlerinde yer alacağını kaydeden Savcı, özellikle 2020’de öncelik verdikleri çevre dostu modernizasyon projelerini önümüzdeki yıl da sürdüreceklerini ifade etti. Murat Savcı, “Tarsus tesisimizde yürüttüğümüz ve 2021’in ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanan yeni filtre yatırımı sayesinde dünya standartlarında hava emisyon değerlerine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

İzocam, 2021 hedefleri ile daha da büyüyecek

2021’de hem iç piyasa hem de dış piyasanın iddialı projelerine odaklanacaklarını ifade eden Savcı, “İzocam olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2021’de de alt yapı çalışmalarından havalimanlarına, enerji santrali projelerinden renovasyon projelerine, AVM’lerden fabrikalara, hastanelerden toplu konutlara kadar Türkiye’nin ve ihracat pazarlarımızın önde gelen projelerinde yer alacağız” dedi.

2021 yılında üretim miktarlarını arttırarak, ürün çeşitliliğini zenginleştirerek, tüm ürün gruplarında pazar paylarını arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Murat Savcı, bu kapsamda Ar-Ge çalışmaları başta olmak üzere, hizmet ve servis kalitelerini iyileştirici yeni projeleri gündeme alacaklarını aktardı. Savcı, “İzocam olarak takip ettiğimiz diğer bir konu da yeni ürünlerin ciromuz içindeki payını ifade eden ‘inovasyon katsayısı’dır. Bu sene yüzde 20,5 oranında olan yeni ürünlerin ciromuzdaki payını, önümüzdeki yıl geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Şirketin 2021’deki ticari hedeflerine de değinen Murat Savcı, “Son yıllarda yaptığımız yatırımların meyvesini toplayacağımız bir yıl öngörüyoruz. 2021’de daha çevik ve daha müşteri odaklı bir İzocam göreceğiz. İhracattaki güçlü konumumuzu korumak için 2021’de yeni ihracat Pazar arayışlarımız devam edecek. Mevcutta yer aldığımız ülke pazarlarındaki bayi ağımızı genişletirken, potansiyel olarak gördüğümüz ülkelerde de yeni bayilikler vereceğiz. Diğer taraftan tüm ürün gruplarında Pazar payımızı ve ciromuzu da arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*