Kredi Borcu Olanlara Erteleme Müjdesi Geldi!

Kredi Borcu Olanlara Erteleme Mujdesi
Kredi Borcu Olanlara Erteleme Mujdesi

Kamu bankaları geçtiğimiz aylarda ertelemeli kredi müjdesi vermiştir. Bankalardan kredi alan vatandaşlar; 6 ay ertelemeli, 36 ya da 60 ay vadeli, Düşük faiz oranlı olma gibi ek avantajları bir arada kullanabilmiştir.

Hangi Bankalar Kredi Borçlarını Erteleyecek?

Kredi borçlarının ertelenmesine yönelik çıkan haberler borçluların umutlanmasını sağlamıştır. Ancak unutulmamalıdır ki konu halen konuşulmaya devam etmektedir. Zira bankalardan resmi sayılabilecek bir açıklama gelmiş değildir. Bankaların resmî açıklamaları yayımlamalarından sonra içerikler otomatik olarak güncellenecektir. Peki, durum değişirse kredi borçlarını erteleyecek olan bankalar hangileridir?

Herkes tarafından bilindiği üzere salgın döneminde ekonomik istikrar için kamu bankaları büyük çaba sarf etmiştir. 6 ay ertelemeli olan krediler de kamu bankalarından temin edilmiştir. Yine bu bankalara ödenemeyen kredi borçları erteleme sıkıntısını beraberinde getirmiştir. Yani olumlu yanıt alınması halinde kredi borçları;

-Ziraat Bankası,
-Vakıfbank,
-Halkbank’ta ertelenecektir.

Kredi Borçları Ertelenirse Ne Olur?

Bankalardan kredi temin eden vatandaşlar belli ödeme planlarının altına imzalarını atmaktadır. Ödeme planları;

-Taşıt kredisi,
-Konut kredisi,
-İhtiyaç kredisi başlıklarında değişim göstermemektedir.

Bireysel müşteri temsilcileri kişilerin maddi durumlarına ve kredi olanaklarına göre bir plan hazırlamaktadır. Kredi borçlarının ödenmesi açısından plan sürecinde müşteri istekleri olabildiği kadar işin içine alınmaktadır. Böylelikle iş ödemeye geldiğinde bir sorun yaşanmasının önüne geçilmiş olunmaktadır.

Pandeminin sürmesi verilen ayrıntılara dikkat edilmesine karşın ödeme sıkıntılarının baş göstermesine yol açmıştır. Henüz erteleme çıkmadığı için borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara bankalardan ihtar çekilmiştir. Verilen süre içerisinde borçların ödenmemesi ise icra takip sürecinin başlamasına neden olacaktır. Borçların ertelenmesi ise erteleme kapsamında sürecin tamamen donmasını sağlayarak borçluları rahatlatacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*