Kripto para piyasasında bu hafta

Kripto para
Kripto para

Kripto para birimi endüstrisi, Davos 2021’de saygınlık kazanmaya doğru ilerlemeye devam edecek.

Bu yıl sanal Davos’ta buluşacak olan Dünya Ekonomik Forumu katılımcıları tarafından tartışılacak en önemli konular arasında yer alıyor. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ve Western Union CEO’su Hikmet Ersek, son derece prestijli zirvenin ilk günü “Dijital para birimlerini sıfırlama” başlıklı WEF panelinde yer alacak.

25 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan oturum, nakit paranın azalan rolü ve merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) ortaya çıkışına odaklanacak. Konuşmacıların kripto para birimleri tarafından sunulan fırsatları kullanmak için bir dizi politikayı özetlemesi bekleniyor.

Bailey, Eylül ayında yaptığı konuşmada, Bitcoin gibi para birimlerinin ödemeler için sürdürülemez olduğunu iddia ederken, özel olarak ihraç edilen stablecoin‘lerin küresel ölçekte düzenlenmesi gerektiğini söylemişti. Geçtiğimiz Temmuz ayında Bailey, CBDC geliştirme planları hakkında konuşurken bankanın “bir tür dijital para birimine” yöneleceğini de açıklamıştı.

Kripto Paralar Davos’un Vazgeçilmezi mi Oluyor?

Kripto paralar nihayet Davos’ta sık konuşulan konulardan birisi haline gelecek gibi duruyor. Geçmişte çok fazla ilgi çekmeyen kripto paralar artık gündem maddesi haline geldi.

Dünyanın en önemli zirvelerinden birinin bu yıl şiddetli salgın nedeniyle iptal edildiği göz önüne alındığında, bu yılki sanal etkinlik kesinlikle olağan gücünden yoksun olacak. Yine de, Almanya Başbakanı Angela Merkel’den Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye kadar pek çok dünya lideri önümüzdeki hafta WEF web sitesinde yer alacak. Bu da aslında kripto paraların yine herkes tarafından dinlenebileceği anlamına geliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*