Türkiye’nin lider fintech şirketi Papara, bu yıl 1 milyona yakın oy kullanılan Webrazzi Ödülleri 2020’de ‘Yılın Fintech Şirketi’ seçilerek
zirvedeki konumunu perçinledi. Papara ‘Yılın Girişimi’ kategorisinde ikinci sırada yer alırken, Papara Kurucusu ve CEO’su Ahmed Faruk Karslı da
‘Yılın Girişimcisi’ listesine adını yazdırdı.
Kullanıcılarının finansal işlemlerini özgürce, zaman sınırlaması olmadan, ücretsiz ve anında gerçekleştirmesini sağlayan Papara, adeta kabına sığmadığı 2020 yılını zirvede tamamladı. Kurulduğu 2016 yılından bu yana katlanarak büyüyen, geçtiğimiz yıl kullanıcı bazında yüzde 100’lük büyümeyle 6 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşan, her iki haftada bir yayınladığı yeni bir özellikle taşları yerinden oynatan Papara’nın bu başarısı kamuoyundan da beklenen takdiri gördü. Papara, bu yıl 1 milyona yakın oy kullanılan Webrazzi Ödülleri 2020’de ‘Yılın Fintech Şirketi’ seçilerek zirvedeki konumunu perçinledi. Papara ‘Yılın Girişimi’ kategorisinde ikinci sırada yer alırken, Papara Kurucusu ve CEO’su Ahmed Faruk Karslı da ‘Yılın Girişimcisi’ listesinde üçüncü sıraya adını yazdırdı.
“Hedeflerimize koşuyoruz”
Papara Kurucusu ve CEO’su Ahmed Faruk Karslı, Webrazzi okurlarının gösterdiği büyük ilginin kendilerini gelecekteki projeler için motive ettiğini belirterek, “Üç kategoride de zirvede ya da ilk 3’te yer almaktan dolayı mutluyuz. Biz kullanıcılarımıza en mükemmelini sunmak amacıyla kendimizi sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. Yalnızca bu yıl içinde uygulama ve kart tasarımlarımızı yayınlamanın yanında sanal kart, döviz işlemleri, fatura ödemeleri, İstanbulKart yüklemeleri, bölüştür özelliği, QR ile ödeme, düzenli ödemeler, harcama takibi grafikleri ve bütçe yönetimi araçları gibi konularda 20 yeni özellik ekledik. Cashback ile daha çok marka ile anlaşma yaparak kullanıcılarımızın harcarken kazanmasını sağladık. Kısaca biz hedefimize yürümek yerine koşuyoruz, bunun takdirini kamuoyundan görmek de ayrıca mutluluk verici…” diye konuştu.
Gözünü yurt dışına dikti
Papara’nın bundan sonra oyun alanını Türkiye sınırları dışına taşıyacağını dile getiren Karslı, sözlerine şöyle devam etti: “Kullanıcılarımıza ilk olarak Türkiye, daha sonra da global hisse senedi piyasalarına erişim imkânı tanıyacağız. Yılın ilk çeyreğinde sigorta ürünlerimiz geliyor. Diğer bir yeniliğimiz olarak kullanıcılarımıza Papara üzerinden kredi kullanabilme imkânını da 2021’in ilk yarısında sunmayı planlıyoruz. 2021 içerisinde alacağımız lisans ile birlikte Avrupa’nın tamamında hizmet vermeye başlayacağız. Özellikle Orta Avrupa’daki Türkleri ücretsiz para transferi hizmeti ile tanıştıracağız. Bu yıl 200 milyon liralık yatırım yapmayı ve yılsonunda 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Nihai hedefimiz ise Türkiye’den çıkan bir fintech startup’ı olarak 5 yıl içinde bölgenin en büyük finans uygulaması olmak.”