PTT Ucuz Ayçiçek Yağı Satışı Yapacak? PTT Ayçiçek Yağı Satışı Ne Zaman Başlayacak?

PTT aycicek yagi satisi
PTT aycicek yagi satisi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacağını duyurdu. Peki “PTT ayçiçek yağı ne zaman satışı ne zaman başlayacak?”

PTT ayçiçek yağı ne zaman satışı ne zaman başlayacak?

Temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarına karşı kooperatifler ve PTT’nin indirimli satış ortaklığı devreye alınacak. PTT ucuz yağı satacak. Satış ne zaman başlayacak  ve kadar olacak merak ediliyor.

İlk olarak, ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek. Ücretsiz kargo ile de üretici ve tedarikçilerin indirime destek vermesi sağlanacak.

PTT ayçiçek yağı fiyatı ne kadar, belli oldu mu?

Ürünlerin ne kadar olacağı henüz belli olmadı. PttAVM.com sitesi üzerinden satışa sunulduğunda indirimli ürünlere ulaşabilirsiniz.

TÜİK verilerine göre, ayçiçeğin kilogram fiyatı son bir yılda yüzde 52,3 arttı. Tüketici enflasyonunu gecikmeli olarak etkileyen yurt içi üretici fiyatlarına bakıldığında, “bitkisel ve hayvansal sıvı ve katı yağlar” sektöründe son bir yıllık fiyat artışının yüzde 63,3 olduğu görülüyor. Bu durum, yağ fiyatlarının önümüzdeki dönemde artacağına işaret ediyor. Marketlerde yağ fiyatı yansımalarına bakıldığında 5 litra ayçiçek yağının en düşük 60 liradan başlayıp 80 liraya kadar fiyat aralığında olduğu söylenebilir. Ürünler markete ve markaya göre değişiklik gösteriyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*