Şua İnşaat’tan sürdürülebilir geleceğe tam destek

Sua Insaattan surdurulebilir gelecege tam destek
Sua Insaattan surdurulebilir gelecege tam destek

Şua İnşaat, yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağladığı projeleri ile sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapıyor.

Küresel ısınmanın etkisini göstermesine paralel olarak sürdürülebilirlik tüm dünyada 7’den 70’e herkes için önemli hale geldi. Pandemi koşullarıyla birlikte sürdürülebilir yaşam artık her alanda dünya kaynaklarına zarar vermeyen ürün ve projeler geliştirmeyi öncelikli kılıyor.

İnşaat sektörünün öne çıkan firmalarından Şua İnşaat, yaklaşık 30 yıldır sürdürülebilirlik misyonu çerçevesinde çevreye duyarlı ve insana saygılı projeler üretmeye devam ediyor. Kuruluşundan itibaren “Daha iyi bir gelecek için ne yapabiliriz?” düşüncesiyle hareket eden Şua İnşaat, son projesi Elite Concept ile gelecek nesillere daha güzel ve sürdürülebilir bir dünya bırakma amacıyla yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlıyor.

Sürdürülebilir bir yaşam ve dünya hedefi tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de ilk önceliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Pandemi koşulları ve deprem gibi doğal afetlerin de etkisiyle güvenilir barınma ihtiyacı her daim gündemde olurken, farkındalık seviyesi artan tüketicilerin yaşam alanlarına yönelik beklentileri de değişiyor. Ev sahibi olmak isteyenler artık kalite ve dayanıklılık gibi kriterlerin yanında enerji ve su verimliliği sağlayan, kaynakları akılcı kullanan, çağa ayak uyduran ve sürdürülebilir hayata katkı sunan projelere yatırım yapmak istiyor.

Dünya kaynaklarını korumaya katkıda bulunan projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, hayata geçirdikleri projelerle yalnızca bir ev değil sürdürülebilir bir gelecek tasarladıklarının altını çiziyor. Şua İnşaat olarak yola çıktıkları ilk günden bu yana kendilerine “Daha iyi bir gelecek için ne yapabiliriz?” sorusunu sorduklarını söyleyen Nimetullah Kaya,“Bu soruya çağın şartları ve toplumun değişen ihtiyaçları doğrultusunda bir yanıt verebilmek adına sürekli çalışıyor, ileri teknolojiden yararlanarak sürdürülebilir yapılara imza atmaya devam ediyoruz. Tüm dünya olarak mücadele ettiğimiz pandemi süreci ve son yıllarda yaşadığımız kuraklık, sağlığın ve özgürlüğün kısacası sahip olduğumuz birçok şeyin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Gelecekte bugünden daha karamsar bir senaryoyla karşı karşıya kalmamak için şimdiden dünya kaynaklarının değerini daha iyi anlamamız ve onları korumamız gerekiyor. Bu sebeple yaşadığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeli ve daha iyi bir gelecek için var gücümüzle çalışmalıyız. Biz de Şua İnşaat olarak sürdürülebilirlik misyonumuz kapsamında çevre dostu projeler geliştiriyoruz” dedi.

“Sürdürülebilir gelecek için akıllı şehirlere yatırım şart”

Sürdürülebilir bir gelecek için akıllı şehirlere yatırım yapmak gerektiğini belirten Kaya,

“Şehirleşmenin hızla artması teknolojik ve çevre dostu projelere olan ihtiyacı da aynı hızla artırıyor. Enerji kaynakları giderek azalırken enerji ihtiyacının da hızla arttığı bu dönemde verimlilik ve tasarruf kritik öneme sahip. Biz de bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak hayata geçirdiğimiz projelerimizde gri su arıtma sistemi ile hem banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan suları hem de yağmur sularını arıtıyoruz. Bu sayede tüm peyzaj alanlarının sulama çalışmaları ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı karşılanıyor. Projelerde ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı içinse güneş panellerimiz ile güneş enerjisinden yararlanıyoruz. Geniş pencerelerle gün ışığının daire içlerine girişini maksimum seviyeye çıkarıyoruz. Güneşe karşı yüksek performanslı koruma ve ısı tasarrufu sağlayan özel camlarla, daire içlerinde ısı ve morötesi ışık artışına neden olabilecek güneş enerjisini en aza indirerek sıcak havalarda klima kullanımını minimize ediyoruz. Her türlü uygulama için görünür ışık iletimini ise maksimum noktaya çıkararak aydınlatma ihtiyacını azaltıyoruz. Ayrıca projelerimizi kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında konumlandırarak ulaşımdan kaynaklanan enerji tüketimini ve karbon salımını azaltmaya destek oluyoruz. Tüm bu uygulamalarımız sayesinde hem çevreyi koruyor hem de tasarruf sağlıyoruz. Bunun yanında akıllı telefon yada tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konseptlerimizle insanların hayatını kolaylaştırıyoruz” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*