TOKİ Başvuruları E-Devlet Üzerinden Hangi Başvuru Yapılır?

toki basvurulari
toki basvurulari

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), e-Devlet sistemi üzerinde yer alan Başvuru ekranı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. TOKİ’nin e-Devlet’te yer alan Başvuru ekranı hangi projeler için geçerli?

TOKİ tarafından düşük taksitle kira öder gibi ev sahibi olma fırsatını kaçırmak istemeyen vatandaşlar kurum tarafından yayımlanan duyuruları yakından takip ediyorlar.

TOKİ KONUT BAŞVURULARI 2021

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı konut satışları başladı. Kurum resmi sitesinden yayımladığı açık satış konut ilanları ile farklı illerde konut satışı yapılacağını duyurdu. Kurumun bu duyurduğu bu konut satışları açık konut satışları olmakla beraber herhangi bir kura olmadan alınan evlerdir.

Açık konut satışları farklı illerde yer alan projelerde ki boş konutların satışa çıkarılmasıdır. Bu konutlar için başvurular Ziraat Bankası ile Halkbank üzerinden yapılır.

E-Devlet’ten Konut Başvuruları

E-Devlet üzerinden yapılacak olan TOKİ Başvuruları ise daha farklı projeler için olacak.

Kurum e-Devlet üzerinden alınacak konut başvurularının hangi konutlar için geçerli olduğuna dair yaptığı bilgilendirme açıklamasında “Bu hizmeti kullanarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından kuralı satış yöntemi ile satışa sunulan projelere gerekli şartları taşımanız halinde başvuru yapabilir ve başvurularınızı takip edebilirsiniz.” bilgilerini verdi.

Buna göre e-Devlet üzerinden sadece kuralı konut satışları için başvuru yapılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*