TOKİ’nin Satışa Çıkardığı Hangi Konutlara İkamet Şartı Olmadan Başvuru Yapılır?

TOKI
TOKI

TOKİ konutlarının satışlarında çok sayıda koşul bulunmaktadır. Bu koşulların en sıkı olanları ise alt gelir grubu için satışa çıkarılan evler için uygulanmaktadır. Bu koşulların nasıl uygulandığına dair merak içinde olan vatandaşlar ise hangi konutlara ikamet şartı olmadan başvuru yapabileceklerini merak ediyorlar.

TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı duyurular ile çeşitli tiplerde, farklı şehirlerde konut satışları yapacağını ilan etti. Satışa çıkarılan konutların önemli bir kısmı ise bir kaç şehirde toplandı. Bu şehirlerde oturmayan vatandaşlar ise bu konutları alıp alamayacaklarını araştırdılar.

TOKİ’nin Uyguladığı İkamet Şartı

TOKİ konut satışları kurallarında, ikamet şartını her proje için talep etmiyor. Alt gelir grubu için satışa çıkarılan 1+1, 2+1 veya 3+1 dairelerden konut almak isteyenler için ikamet şartı bulunuyor.

Ancak açık satışlarda ikamet şartı farklı uygulanıyor. 

TOKİ ‘İstenilen her ilde konut alımı için başvuru yapılabilir mi?’ sorusuna resmi sitesinden “Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır.

Açık satışlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır.” açıklamasında bulundu.

Bu kapsamda vatandaşlar açık konut satışlarına yayımlanan satış duyurusunda yer alan koşullara göre başvuru yapacaklar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*