TÜRKİYE’DE BİR İLK: Mansur Yavaş Karla Mücadele Çalışmalarını Canlı Konum Ve Güzergahlarıyla Yayınladı

Mansur Yavas
Mansur Yavas

Ankara Büyükşehir Belediyesi kar ve buzla mücadele ekipleri, Başkent’te teyakkuza geçti. Ana arterler başta olmak üzere bulvar ve caddelerde karla mücadele ve tuzlama çalışmaları yürüten ekipler, merkez ve ilçelerde toplam 745 araç ve bin 611 personel ile sahada yoğun bir mesai harcıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye’de bir ilk olan uygulamayı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla tanıttı.

Başkan Mansur Yavaş “https://kartakip.ankara.com.tr/” internet sitesinden karla mücadele ekiplerinin çalışmaları araç plakaları, canlı konum ve güzergahları ile birlikte anlık olarak vatandaşlarla paylaşıldı.

Başkent’te etkili olan kar yağışının ardından Mansur Yavaş teyakkuza geçti.

Sabah saatlerinde başlayan kuvvetli kar yağışıyla birlikte Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinatörlüğünde ilgili tüm ekipler kar ve buzla mücadele için sahada görevlendirildi. Fen İşleri, Kent Estetiği, Çevre Koruma ve Kontrol ile İtfaiye Daire Başkanlıkları ve ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, yağış boyunca yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini artırarak sahada etkin mücadele gerçekleştiriyor.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK UYGULAMA

Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarının yakından takip edilebilmesi için kent genelinde kar küreme araçlarının bulunduğu noktaları “kartakip.ankara.com.tr” adresi üzerinden canlı olarak yayınlıyor.

Site üzerinden karla mücadele ekiplerinin canlı konumları plakalarıyla birlikte yayınlanırken, uygulama güzergahları da araçlar hareket ettikçe mavi çizgi ile anlık olarak çiziliyor. Türkiye’de bir ilk olan ve dünyaya örnek olacak uygulama ile vatandaşlar çalışmaları anbean takip edebiliyor.

Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için şehrimizin birçok noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’de bir ilke imza atarak hizmet veren araçlarımızın konumunu canlı olarak paylaşıyor; çalışma yapılan yolları mavi renk ile belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kar yağışı nedeniyle vatandaşların sosyal medya üzerinden ya da Başkent 153’e ilettiği tüm bildirimlere yanıt veren Büyükşehir Belediyesi, ekipleri anlık olarak sıkıntılı bölgelere yönlendiriyor.

BÜYÜKŞEHİR KAR YAĞIŞININ İLK GÜNÜNDE 745 ARAÇ VE BİN 611 PERSONEL SAHADA

Sahada kar ve buzla mücadelesini toplam 745 araç ve bin 611 personel ile sürdüren Büyükşehir Belediyesi; Konya, Eskişehir, İstanbul ve Samsun Yolu başta olmak üzere ana arterler ile bulvar ve caddelerde buzlanmaya karşı tuzlama ve kar temizliği çalışması yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ekipleri, yayaların can güvenliği için özellikle kaldırım ve üst geçitlerde elle ve temizlik araçlarıyla kar küreme çalışması yaparken, Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de yollarda tuzlama ve kar temizliği çalışmalarını sürdürüyor.

57 bin ton tuz ve 330 bin ton buz çözücü solüsyon stoğuna sahip olan Büyükşehir Belediyesi, kendi ürettiği 18 ton buz çözücü solüsyonu Başkent yollarında ilk kez kullanmaya başladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*