Üzerine Gayrimenkul Olanlar TOKİ’den Ev Alabilir Mi?

Gayrimenkul olanlar tokiden ev
Gayrimenkulu olanlar tokiden ev

TOKİ konut satışlarında sunduğu avantajlar ve uzun vadeli ödeme seçenekleri vatandaşların bu satışlara özel ilgi göstermesine neden oluyor. Peki bu konutlardan almak için sağlanması gereken gayrimenkul sahibi olmama şartı nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı her yıl on binlerce konut için başvuru alıyor. Çeşitli projeler kapsamında alınan bu başvurular ile çok sayıda vatandaş ev sahibi yapılıyor. Ağılıklı olarak dar gelirli vatandaşlar için üretilen konutlar için ise özel şartlar bulunuyor.

Üzerinde Taşınmaz Olanlar TOKİ’ye Başvuru Yapabilir Mi?

TOKİ tarafından uygulanan başvuru koşullarında merak edilen çok sayıda husus bulunuyor.

TOKİ Başkanlığı gayrimenkul sahibi olma durumunda hangi konut projelerine başvuru yapılıp hangilerine yapılamayacağına dair açıklamasında “Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, başvuru sahibinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekmektedir (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç). Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır.” bilgilerini verdi.

Vatandaşlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan bu açıklama kapsamında başvurularını yapabileceklerdir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*