Yabancıların Yeni Gözdesi Sarıyer ve Kağıthane

Yabancilarin yeni gozdesi Sariyer ve Kagithane
Yabancilarin yeni gozdesi Sariyer ve Kagithane

İstanbul’da, gayrimenkul piyasasında Seyrantepe ve Kağıthane bölgesinde gayrimenkul fiyatlarında yükseliş meydana geldi. Özellikle ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi, ihtiyacı karşılamak için yeni bölgelerin yaşam alanlarına açılması, kentsel dönüşüm projelerinin hayat geçirilmesi yabancıların gayrimenkul yatırımlarının artışına katkı sağladı.

Özellikle yabancıların da ilgisini çeken ilçelerde, 0-5 yaş aralığındaki apartman dairelerinde talep edilen birim fiyat aralığı 5 – 9 bin TL/m2 aralığında iken, markalı konutlarda ise fiyat 14 bin ile 29 bin TL/m2 aralığında değişiyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, 2020 yıl sonu itibariyle tüm gayrimenkul çeşitleri bazında İran, Çin, Azerbaycan, Irak, Pakistan, Lübnan, Filistin, Libya, Sudan ve Yemen vatandaşları Kağıthane’yi tercih ederek alım yaptı.

Yabancıların tüm gayrimenkul çeşitleri bazında vatandaşlık edinimi için Kâğıthane İlçesinden yaptıkları yatırımlarda ise 2020 yılsonu itibariyle Çin, İran, Pakistan, Filistin, Irak, Yemen, Libya, Lübnan, Sudan ve Azerbaycan Kâğıthane İlçesini en çok tercih eden ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

Yabancıların 2020 yılsonu itibariyle tüm gayrimenkul çeşitleri bazında Sarıyer İlçesinde yapılan yatırımlarda ise İran, Çin, Azerbaycan, Irak, Libya, Katar, Suudi Arabistan, Pakistan, Kuveyt ve Lübnan vatandaşları başı çekiyor. Yabancıların tüm gayrimenkul çeşitleri bazında vatandaşlık edinimi için Sarıyer İlçesinden yaptıkları yatırımlar incelediğinde ise, 2020 yıl sonu itibariyle İran, Çin, Irak, Libya, Azerbaycan, Lübnan, Pakistan, Yemen, Afganistan ve Filistin Sarıyer İlçesini en çok tercih eden ilk 10 ülke arasında dikkat çekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*