1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

canakkale koprusu
canakkale koprusu

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Malkara ile Çanakkale arasında 88 kilometre otoyol ve 13 kilometre bağlantı yolundan oluşmaktadır. Proje, 324 kilometrelik Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi’nin bir parçasıdır.

Proje, Malkara yerleşiminin güneyinden, Şarköy’ün batısından geçtikten sonra güneybatıya yönelerek Evreşe’nin doğusundan Gelibolu Yarımadası’na ulaşmaktadır. Gelibolu’nun kuzeyinden geçerek ilerleyen otoyol, Avrupa’da Sütlüce köyü ve Asya’da Lapseki arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü Asya yakasına geçerek Umurbey beldesi bölgesine ulaşmaktadır.

Proje kapsamında; 1915Çanakkale Köprüsü’nün yanı sıra, 2 adet yaklaşım viyadüğü, 4 adet betonarme viyadük, 12 adet köprü, 43 adet üst geçit (1 adedi Ekolojik Üst Geçit), 40 adet alt geçit, 238 adet çeşitli ebatlarda menfez, 12 adet kavşak (Devlet yolu üzerindeki 6 adet kavşak dahil), 4 adet otoyol hizmet tesisi, 2 adet bakım işletme merkezi ve 7 adet ücret toplama istasyonu inşa edilmektedir.

1915Çanakkale Köprüsü’nde ana halatların çekilmesi sırasında çalışma platformu olarak kullanılacak ‘Kedi Yolu’ yapımı için 318 metre yüksekliğindeki çelik kuleler arasına ikinci kılavuz halat çekilmeye başlandı.

Çoklu finansman yapısı ile dünyadaki sayılı projeler arasına giren1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, bugüne kadar 11 global finans ödülüne layık görüldü.

Project Finance International (PFI) Ödülleri
Yılın Türk Finansmanı Ödülü

Islamic Finance News (IFN) Ödülleri
Yılın Proje ve Altyapı Finansmanı Ödülü

Infrastructure Journal Global (IJ Global) Ödülleri
Yılın Avrupa Otoyol Finansmanı Ödülü

Türkiye Bonds&Loans Ödülleri
Yılın Proje Finansmanı Ödülü
Yılın Altyapı Finansmanı

Proximo Finans Ödülleri
Yılın En İyi Exim Destekli Projesi Ödülü

EMEA Finans Ödülleri
Avrupa’nın En İyi Proje Finansmanı Ödülü
Avrupa’nın En İyi Kamu Özel İşbirliği Projesi
En İyi Proje Finansmanı
En İyi Yol Projesi

EMEA Ödülleri
En İyi Sendikasyon Kredisi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*