Emlak Rayiç Değerleri Elektronik Ortamdan Alınabilecek

Emlak Rayic Bedeller
Emlak Rayic Bedeller

Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Tapu Müdürlüğü arasında vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla daha önce imzalanan TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) ile TAKPAS (Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi) protokollerine bir yenisi daha eklendi. Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Tapu Müdürlüğü arasında emlak rayiç değerlerini elektronik ortamdan alınmasına ilişkin protokol imzalandı. Tapu Müdürlüğü borcu olmayan kişilerin emlak rayiç değerlerini elektronik ortamda alabilecek. Böylece emlak rayiç değerlerini öğrenmek için vatandaşların belediyeye gitmesine gerek kalmayacak.

Protokolün kapsamı

Tapu Müdürlüğü tarafından işlem yapılan taşınmazların 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında cari yıla ait emlak beyan değerlerinin belediye başkanlığınca güvenli elektronik ortamda tapu müdürlüğü ile paylaşılması oluşturuyor.

Yapılan protokolle, tapu müdürlükleri ve belediye birimlerindeki işlem yoğunluğunu azaltmak, işlem süreçlerini kısaltarak verimliliği artırmak ve sürekli kılmak, tapu ve belediye hizmetlerinin etkin, hızlı ve güvenli sunulması hedefleniyor. Artık bundan sonra elektronik ortamda yapılabilecek işlemlerle personelin iş yükü azaltılarak, çalışan ve vatandaş memnuniyeti sağlanacak. Böylece tapu işlemlerinde tapu harcına esas olmak üzere talep edilen emlak beyan değerinin ilgililerince elde alınarak ibraz edilmesindeki zaman kaybı ortadan kaldırılarak, bu belgenin güvenli elektronik ortamdan temin edilmesi sağlanacak.

Protokole; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Tapu Müdürü Süleyman Güven ile Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürü İrfan Hacımemişoğlu imza attı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*