İzmir’de Kentsel Dönüşüm Süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temel Atma Törenine Katılmasıyla Başladı

Izmirde Kentsel Donusum Sureci
Izmirde Kentsel Donusum Sureci

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından devlet bölgede yaraları sarmaya devam ediyor. Erdoğan, İzmir programı kapsamında İzmir Bayraklı’da depremzedeler için yapılacak konutların temel atma törenine katıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat, toplantıda deprem ve selin yaşandığı İzmir’in ihtiyaçlarını görüştüklerini bildirdi.

Konut Teslimlerine Ağustos İtibari İle Başlayacağız!

Bakan Murat Kurum, “Yaptığımız dönüşüm İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü, deprem dönüşümüdür. Bu kapsamda gerek yerinde gerek rezerv alanda alt yapısıyla, sosyal donatılarıyla Türkiye’ye örnek olacak bir dönüşümü de güzel İzmir’imize yapıyor olacağız” dedi.

Bakan Murat Kurum, sağlam ve güvenli konutlar inşa edip depremzede vatandaşların mutluluklarına bir içinde düzenlenecek teslim töreniyle şahit olacaklarını bildirdi.

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaları hızla yürüttüklerini aktaran Bakan Kurum, şöyle devam etti:

“Deprem konutlarının maliyeti yaklaşık 3 milyar lira tutarında. Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız hızlı bir şekilde süreci yürütüyor. AFAD’ımızla birlikte çalışmaları sahada kararlı bir şekilde yapıyorlar. Belediyelerimiz bu çalışmalara ortaklık ediyorlar, destek veriyorlar. İnşallah Elazığ ve Malatya gibi burada da hiçbir mağduriyet yaşatmadan konutları vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız.” ifadelerini kullandı.

Rıza Bey Apartmanı Yeşil Alan Olacak

İzmir’deki dönüşümün sadece yapılacak projelerden ibaret olmadığını aktaran Kurum, birçok riskli alanda projelerinin olduğunu belirtti.

Bakan Kurum, İzmir’de 2002’den itibaren 407 milyon lira kira yardımında bulunulduğunu, yapılacak projeler için de Bakanlığın düzenlemeleri çerçevesinde desteklemelerin verileceğini kaydetti.

Bazı vatandaşların yapılan projelerin dışında dönüşüm talepleri olduğunu dile getiren Kurum, vatandaşların mağdur olmamaları konusunda çalışmaların yürütüldüğünü anlattı.

Depremzedelerden gelen talepleri de dinlediklerini ifade eden Bakan Kurum;

“Rıza Bey Apartmanı’nda 38 vatandaşımızı kaybettik. Bu depremin üzerinden 3 ay geçti. Hala acılarımız dinmedi. Tabii buradaki kurtarma çalışmalarında 84 milyonumuzu mutluluğa boğan Ela ve Ayda bebeklerimiz bu apartmanımızdan çıktılar. Artık bu apartman, depremi bu anlamda da temsil edilen bir alan haline geldi. Yapmış olduğumuz istişarelerde de burada vefat eden vatandaşlarımızı anacağımız, hatıralarını yad edeceğimiz Rıza Bey Apartmanı alanını boş bırakıyoruz ve bu alanda yeşil alan düzenlemesi ve depremzede vatandaşlarımızın hatıralarının yaşatılacağı bir mekanı da inşallah Toplum Konut İdaresi Başkanlığımız ile yapıp İzmir’e kazandırmış olacağız. Bu çalışmayı da bugün yapma kararı aldık.”

İnsanlığımız, yardımseverliğimiz, birliğimiz dağıttı karamsarlığı…
Evlerimizin temeline umudu, harcına yaşam sevincini ekleyerek yeni, sağlam konutlarımızın temelini attık. İzmir yaralarını sarıyor, geleceğin İzmir’ini güvenle inşa ediyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*