Latif Cem Baran: İsmimin Ali Babacanla Anılmasını İstemiyorum

Latif Cem Baran
Latif Cem Baran

Latif Cem Baran’dan Ali Babacan’a Sert tepki “ Sahtesiniz”

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen olaylardan dolayı üzgün olduğunu belirten Avukat Latif Cem Baran, isminin birlikte anılmasından rahatsız olduğunu ifade ettiği Deva Partisi Başkanı Ali Babacan’a tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından Ali Babacanın yayınladığı mesaja tepki gösteren Baran,” Senin bu “sahte duruşlarını” gördüğümüz için yanımızda değilsin, olamazsın” dedi.

https://panel.basinlistem.com/[email protected]&MailID=13324044&url=https%3a%2f%2ftwitter.com%2flatifcembaran%2fstatus%2f1356706848443932672

AK Parti Kurucuları arasında yer alan ve parti kuruluş aşamasında Babacanla görüştüklerini ifade eden Baran, neden isminin DEVA Partisi ile anılmaması gerektiğini bir kez daha yineledi. Baran “ Kendi siyasi çıkarları için maksadını aşmış bu gösterilerin savunulması vicdanen ve siyaseten doğru değildir. Bu sahte duruşları ve kendi siyasi çıkarları uğruna toplumsal değerleri hiçe sayan politikalarını çok daha önceleri gördüğüm için ismimin DEVA Partisi ile anılmasını istemedim. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz” dedi.

Gençler Alet Ediliyor

Boğaziçi kampüsünde yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulunan Baran, “ Ülkemizin çok değerli bir üniversitesinde pırıl pırıl gençlerimiz maksadını aşmış bir provakosyana alet edilmektedir. Gençleri kalkan olarak öne sürenler ve maksatları apaçık ortadadır. Türkiye bir hukuk devletidir. Konu ve ortam ne olursa olsun toplumsal değerlerimize hakaret ve de terör propagandası kabul edilemez, edilmemelidir. Bu gençlerimizi daha bilime, eğitime, daha ferah bir Türkiye gerçeğine odaklamamız gerekirken, kendi siyasi çıkarları için provake eden saldırganlaştıran zihniyette suç işlemektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*