Yerli Yatırımcı Geleceği Gördü Kripto Paraya Güvenini Artırdı

Kripto Para
Kripto Para

Dünya Ekonomik Forumu’nun araştırmasına göre nüfusa oranla kripto para kullanımında Türkiye, Avrupa’da 1’inci, dünya genelinde ise 4’üncü sırada yer aldı. Başarının tesadüf olmadığını anlatan THODEX’in Kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, 18-36 yaş arası genç kuşağın kripto paraya yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Özer, THODEX’in ABD Dolar’ının yanında yakında Euro paritesiyle de işleme açılacağını belirterek, tüm döviz ve altın forumlarında gündem maddesinin Bitcoin olduğunu, Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık yatırımıyla beraber bu alana ilginin arttığını söyledi. Özer, Türkiye’nin kripto para alanındaki büyümesinin hız kesmeden devam edeceğini de anlattı.

THODEX Kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, Dünya Ekonomik Formu tarafından yapılan araştırmada kripto para kullanımında Türkiye’nin dünyada 4’üncü Avrupa’da ise 1’inci sırada yer almasını değerlendirdi. Özer, bugüne kadar kripto para birimlerinin hakkındaki soru işaretlerinin, yatırımcıların ilgisiyle ortadan kalktığını söyledi. İlk baştaki mesafeli yaklaşımın daha sonra yerini sıcak ilgiye bıraktığını anlatan Özer, 2020’de dünyayı evlere kapatan Covid-19 salgını ile beraber gücünü ve güvenirliğini ispatladığını belirtti. Faruk Fatih Özer, yaşanan ilk global krizden 2008 yılında hayatımıza giren kripto paranın güçlenerek çıktığını söyledi. Özer, şu değerlendirmede bulundu:

Genç Kuşaklardan Yoğun İlgi

“Covid-19 salgını ile beraber dünyadaki güçlü para birimleri ve altın, değişen ekonomik dengelerden payını aldı. Önce yükseliş trendine giren ABD Dolar’ı, İngiliz Sterlini ve Avrupa Birliği’nin para birimi Euro, daha sonra yaşanan aşı ve mutasyon krizlerinin etkisiyle, ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artırımıyla düşüş eğilimine başladı. Özellikle yerli yatırımcının bu üç para birimi dışında en güvenli liman olarak yüklü alımlar yaptığı altın da, dünyadaki merkez bankalarının altın alımına ara vermesi, Hindistan’da düğünlerin ertelenmesi ve Dolar’daki düşüşten etkilenerek değer kaybı yaşadı. Geleceği şekillendirmeye bugünden başlayan kripto paralar ise, 2020’deki tüm olumsuz şartlardan en güçlü çıkan emitalar oldu.

Başta Bitcoin olmak üzere birçok coin cinsinden kripto para, yatırımcısının yüzünü güldürdü. Geçen yıl şubat ayında 9.700 dolar olan Bitcoin, bugün 56 bin Dolar seviyesini de aşarak, yılın en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Fiziki para ve altının yerine kripto paraların yaşadığı yükseliş de yerli yatırımcının dikkatinden kaçmadı. Özellikle 18-36 yaş arasında X ve Y kuşağının büyük ilgisini çeken kripto para piyasası Türkiye’de önemli gelişmeler kaydetti. THODEX’in aylık işlem hacmi 100 milyar TL’ye ulaşırken, 500 bine yakın üye de THODEX üzerinden kripto para alım satış işlemlerini gerçekleştirdi.”

Daha Yukarıda Olacağız

Türkiye’deki yerli yatırımcının kripto paraya olan ilgisinin dünyanın gündeminde olduğunu anlatan THODEX CEO’su Faruk Fatih Özer şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz günlerde Dünya Ekonomik Forumu’nun yaptığı araştırmanın sonuçları yayınlandı. Buna göre dünyada nüfusa oranla Türkiye, kripto para kullanımında Avrupa’da birinci sırada yer alırken, dünyada ise Nijerya, Vietnam ve Filipinler’in ardından yüzde 20’lik kullanım ile 4’üncü sırada bulundu. Bu rakamlar Türkiye’de de kimi çevrelerce şaşırtıcı karşılandı. Oysaki şaşıracak bir şey yok.

Bugün THODEX olarak, 500 bine yaklaşan kullanıcımıza güvenli ve hızlı kripto para borsası hizmeti sağlıyoruz. Aynı zamanda Mart 2020’de ABD’den aldığımız FinCen MSB lisansıyla globalleşen ilk yerli kripto para borsası olduk. Uluslararası alanda yapılan raporlara göre; şu an en çok trafik aldığımız ülkeler Türkiye, Amerika, Almanya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İngiltere, Hollanda, Azerbaycan, Ukrayna ve Fransa oldu. Bu ülkelerdeki büyümemiz hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca FVT000412 olan Estonya (EU) lisansımız ile Euro paritemiz açılacak ve Euro üzerinden işlemleri kabul edebileceğiz. Böylece başta Avrupa’da yaşayan Türk müşterilerimiz olmak üzere, tüm Avrupalı müşterilerimize kripto para alanında güvenilir, hızlı ve kazandıran deneyimi yaşatma fırsatı bulacağız.

Özellikle İsviçre, Çekya, Danimarka, Norveç, İsveç ve Polonya’da da büyümek istiyoruz. Avrupa’da yaşayan Türklerden de yine büyük oranda trafik alacağımızı biliyoruz. Bugün 5 bine yaklaşan yurt dışı kullanıcı sayımız da giderek artacaktır. Dolayısıyla kripto para piyasası Türkiye’de oldukça büyüyecek. Dünya Ekonomik Forumu gibi uluslararası kuruluşların yeni raporlarında, ülkemizi kripto para alanında daha üst seviyelerde göreceğiz.”

Yatırım Yapan Şirketin Hissesi Değerleniyor

Bugün tüm döviz ve altın forumlarında tek konunun Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasasında işlem gören coin cinsinden paraların olduğunu anlatan THODEX CEO’su Faruk Fatih Özer “İnsanlar Dolar ya da Euro yatırımcısı veya altın sahipleri, ama forumlarda bugün tek konuşulan konu Bitcoin’in yükselişi, diğer coin cinsinden kripto paralar. Kullanıcılar birbirlerine kripto paralarla işlemin ne denli kolay ve güvenilir olduğunu anlatıyor. Bir çeşit kulaktan kulağa yayılma şekliyle, kripto paraya dönük bilgilendirme sistemi de devrede. Bunun da etkisiyle beraber, kripto para piyasasında yerli yatırımcı sayısı her geçen gün hızla artıyor.

Bu etkileşimde Elon Musk’un CEO’su olduğu Tesla’nın yaptığı 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımının da etkisi büyük oldu. Musk’un önce Bitcoin paylaşımı, ardından Tesla’nın yatırımı ile bu kripto para biriminde ciddi yükselişler kaydedilmesi, herkesin ilgisini çekti. Ayrıca başka şirketlerden de Bitcoin yatırımı geldi: Kanadalı fintech şirketi Mogo, 1.5 milyon dolarlık Bitcoin alacağını açıklayınca şirketin değeri yüzde 40 yükseldi. Bitcoin maden şirketi Marathon Pathent 4.900 Bitcoin aldığını duyurunca onun da değeri yüzde 60 değer kazandı. ” dedi.

THODEX hakkında

2017 yılında kurulan THODEX kısa sürede Türkiye’nin en hızlı gelişen kripto para borsası haline gelmiştir. Türkiye’de ilk kez 5 farklı kripto paranın alım satımına aracılık edip sonrasında da bu sayıyı 20’nin üzerine çıkaran THODEX bir başka ilke daha imza atarak Türkiye’nin ilk Bitcoin ATM’sini kurmuştur. Kullanıcıların güvenliği için 2FA ve mail onayı sistemi kullanan şirket, üyelerinin web sitesi üzerinden işlemlerini hızlıca ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmesini sağlamaktadır. ABD’den aldığı Fincen MSB lisansı ile globalleşen THODEX tüm dünyada hizmet vermeye başlamıştır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*