Zoom Rooms, İş Yerlerinde Sağlığı ve Güvenliği Destekliyor

zoom
zoom

Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ: ZM), yaptığı açıklamayla Rooms’un şirketlerin ofislere güvenle geri dönmelerine ve iş gücünü her yerde sürdürülebilir kılmalarına yardımcı olacak inovasyonlarını duyurdu. Geleneksel iş yeri kavramı, daha fazla yeri çalışma alanı olarak benimseyen çalışanlar ve kuruluşlarla birlikte değişti ve dönüştü. İster bir ofiste, ortak çalışma alanında, uzak bir konumda veya evde olsun; kuruluşların çalışan sağlığı ve güvenliğini stratejilerinin merkezine koymasına olanak tanıyor.

Kuruluşlar, her çalışanın ve müşterinin güvenliğini sağlamak için çalışanlarının iş yerinde çalışmaya dönmekle ilgili taşıdığı en önemli üç endişeyi giderme ihtiyacıyla karşı karşıya. Bu endişeler genel olarak şu şekilde özetleniyor: Hastayken işe gelenler, aşırı kalabalık ortam ve uygun havalandırma (Envoy.com).

“Ofis çalışma alanı bariz şekilde değişmeye devam ediyor. Hatta, uzaktan çalışanların yüzde 80’inden fazlası, ofise döndüklerinde çalışma sürelerinin en az yüzde 50 veya daha fazlasını uzaktan çalışarak geçirmek istediklerini söylüyor” diyen Wainhouse Research Kıdemli Analisti Craig Durr, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak çalışanların bunu başarmak için günümüzün gelişmekte olan hibrit iş gücünün ihtiyaçlarını karşılayan sağlıklı, güvenli ve emniyetli bir konferans odası deneyimine sahip olması gerekiyor. Zoom bunu sağlamak için iyi konumlandırılmış durumda.”

Zoom’un Baş Ürün Sorumlusu Oded Gal ise “İnsanlar her kuruluşun merkezinde yer alır ve onları güvenli, bağlantılı ve üretken tutmak en önemli önceliktir. Dünya işletmeleri, eğitim kurumlarını, sağlık tesislerini ve devlet kurumlarını güvenli bir şekilde yeniden açmayı planladığından, onların ihtiyaçlarını desteklemek için platformumuz genelinde yenilikler yapmaya odaklandık” dedi.

12.000 profesyonelin katıldığı bir ankette, çalışanların yüzde 60’ı nerede ve ne zaman çalışacakları konusunda esneklik istediklerini söyledi (Boston Consulting Group). Hibrit çalışma modelinin yaygınlaşmasıyla, Zoom müşterilerinin bugünkü ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikleri hayata geçiriyor ve gelecekteki ihtiyaçları için önceden planlama yapıyor.

Bu yenilikler, resepsiyonda sanal check-in işleminden iletişim güvenlik protokollerine, toplantı odası güvenliğini katılımcılar odaya girmeden önce kapasite ayrıntılarıyla birlikte görüntülemeye kadar geniş bir çeşitlilik gösteriyor.

İş yerine güvenli bir şekilde dönmeye ve hibrit iş gücünün verimini artırmaya yardımcı olacak yenilikler:

Zoom Room’u mobil cihazınızla eşleştirin: iOS veya Android mobil istemcinizi bir Zoom Room ile eşleştirerek toplantılara doğrudan istemciniz üzerinden kolayca katılabilirsiniz; mobil istemciniz toplantı sırasında otomatik olarak refakatçi moduna alınır. Cep telefonunuzdaki Zoom Rooms Controller uygulamasıyla, bir toplantı başlatma veya toplantıya katılma ve tam ses, video ve katılımcı kontrolleri gibi ek oda kontrollerine erişebileceksiniz. Bu, bireysel kullanıcıların toplantı odası deneyimlerini mobil cihazlarından kontrol etmelerini sağlayarak, kullanıcıların paylaşılan oda içi denetimlerine dokunma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Gerçek zamanlı kişi sayımı verilerini görüntüleyin: Desteklenen kameralarla, sosyal mesafenin zorunluluklarının yerine getirildiğinden ve toplantı alanlarının aşırı kalabalık olmadığından emin olmak için Zoom Dashboard ve Scheduling Display’de bir odada kaç kişinin bulunduğunu gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.

Odanın ortamını ve hava kalitesini izleyin: Zoom Rooms Appliances cihazlarından Neat Bar, Neat Sense adı verilen gelişmiş özelliklere sahiptir. Bu özellikler, toplantı odalarınızı hava kalitesi, nem, CO₂ ve uçucu organik bileşimler gibi çeşitli faktörler açısından izleyerek katılımcıları güvende ve sağlıklı tutmanızı sağlar. Bu çevresel verilerden oluşan toplantı odalarınızın güvenliği hakkındaki gerçek zamanlı geri bildirimleri Zoom kontrol panelinde, Zoom Rooms Controller’da ve Scheduling Display’de görüntüleyebilirsiniz.

Sanal resepsiyonist/kiosk modu: Yeni sanal resepsiyonist/kiosk modumuzla bina misafirleriniz için temassız bir giriş deneyimi sağlayın. Ziyaretçileri bir resepsiyonistle buluşturmak ve onları güvenli bir şekilde selamlamak için lobinizdeki Zoom Rooms for Touch cihazındaki “Toplantı Başlat” düğmesini özelleştirmeniz yeterli. Zoom Rooms Kiosk Modu, tüm Zoom Rooms for Touch cihazlarında kullanılabilir.

Paylaşılan ekranı Rooms for Touch’tan kontrol edin: Zoom Rooms for Touch kullanıcıları, dizüstü bilgisayar ekranını paylaşan kişinin masaüstünü doğrudan Zoom Rooms for Touch cihazından kontrol edebilir ve iş birliğini kolaylaştırabilir.

Beyaz tahtayı sohbete kaydedin: İnsanlar artık bir Rooms for Touch beyaz tahtasını Zoom Chat’e veya e-postaya gönderebilir. Eğer kişisel bir Zoom Room ise beyaz tahtaları sohbet gruplarınıza da gönderebilirsiniz. Bu, toplantı odası dışında içerik paylaşımını kolaylaştırmaya yardımcı olur ve yeni hibrit iş gücünde bağlılığı büyük ölçüde artırır.

Geleceklerini güvenle inşa eden kuruluşların üç temel dayanağı yetenek, dönüşüm ve güvendir. Bu dayanaklara sahip olan ve çalışanların en iyi işlerini ortaya koyabilecekleri bir ortam yaratmanın neden önemli olduğunu, Zoom’un Kurucu CEO’su Eric S. Yuan’ın kaleme aldığı How Businesses Will Build Forward blog yazısından öğrenebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*