Buca Metrosu’nun önünde hiç bir engel kalmadı

Buca Metro
Buca Metro

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı birinci olağan meclis toplantısında ulaşım projelerine ilişkin konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu için hiç bir engel kalmadığını, oluşturulan konsorsiyumun uluslararası ihale için çalışmasını sürdürdüğünü belirtti. Başkan Soyer, Narlıdere Metrosu’nun ilk tünelinde de ışığın göründüğünü söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırlanan video gösterimiyle başladı. Açılışta meclis üyelerince 8 Mart’ın önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapımı devam eden Narlıdere Metrosu’nun ilk tünelinde ışığın göründüğünü belirterek, “Hat 7,2 kilometrelik iki tünelden oluşuyor. Buraya biraz da o nedenle gecikerek geldim. İlk tünelde ışığı gördük. Tünel açıldı. Çok büyük bir heyecanla, çok büyük bir gururla arkadaşlarımla orada, o anı paylaştım. Bunu da şu an sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten bu çok anlamlı bir an çünkü TBM ile ilk kez açılan bir tünel söz konusu. Ben de arkadaşlara ‘Tünel bittiğinde o tünelde koşacağım’ diye söz vermiştim. İnşallah betonlaması da bittiğinde onu yapacağız” dedi.

İkinci tünelin de en geç Temmuz ayına kadar açılacağını söyleyen Tunç Soyer, takvimin öngörüldüğü gibi işlemeye devam ettiğini, pandemi koşulları ile 30 Ekim İzmir depreminin metrodaki çalışma hızını etkilemediğini belirterek 2022’nin sonuna doğru Narlıdere Metrosu’nun hizmete gireceğini söyledi.

“Buca Metrosu ile ilgili hiç bir engel kalmadı artık”

Buca Metrosu için de uluslararası ihaleye çıkmak için önlerinde engel kalmadığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Buca Metrosu için hazırlığımız ve bunun için oluşturduğumuz bir konsorsiyum vardı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayıyla ilgili bir talebimiz oluşmuştu çünkü bir yıl için öngörülen Hazine onayının süresi dolmuştu. Bugün onun onayı da geldi. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Bir yandan Buca Metrosu ile ilgili hiç bir engel kalmadı artık. Öngördüğümüz şekilde uluslararası ihale gerçekleşecek. Konsorsiyum ihale çalışmasını sürdürüyor” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*