Kira Geliri Elde Edenlerin Dikkatine! 3 Gün Sonra Bitiyor

Kira Geliri Elde Edenlerin Dikkatine Gun Sonra Bitiyor
Kira Geliri Elde Edenlerin Dikkatine Gun Sonra Bitiyor

2021 yılı Mart’ta beyan edilecek yıllık gelir vergisi beyannamesi, gerçek kişiler tarafından bir takvim yılında elde edilen ticarî kazanç, ziraî kazanç, ücret, serbest meslek kazancı, gayrimenkul sermaye iradi, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlar olmak üzere yedi gelir unsuru için beyanname veriliyor. Mükellefler tarafından bir takvim yılı içinde, o yıla veya geçmiş yıllara ait olarak nakden veya aynen tahsil edilen kira bedelleri o yılda elde edilmiş gelir kabul edilmiş sayılıyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca toplam 6.600 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname vermekle mükellef. 2020 için uygulanacak istisna tutarı 6.600 TL olarak açıklanırken, bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler yararlanabiliyor. İş yeri gelirinde beyan sınırı ise brüt-stopaj dahil 49 bin lira. Bu tutarın altındaki iş yeri kira gelirlerini beyan etmek zorunda değil.

Vatandaşlar, kira beyannamesini hazır beyan sistemi üzerinden (http://hazirbeyan.gib.gov.tr/) kullanıcı şifresi veya e-Devlet şifresiyle girerek kendi adlarına hazırlanmış beyanlarını onaylayarak veya üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak hızlı ve kolay bir şekilde verebilecek.

Gelir vergisi için beyannamelerin 3 gün içerisinde verilmesi gerekiyor. İkinci taksitse 2 Ağustos 2021 (31 Temmuz 2021 cumartesiye rastladığından) tarihine kadar ödenebilecek. Vergi ödenirken 97.20 lira damga vergisi alınıyor

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*